Днес преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд по-често

...
Днес преди обяд облачността ще е разкъсана, след обяд по-често
Коментари Харесай

Жълт код за студ и силен вятър в Северна и Западна България |

Днес преди обяд облачността ще е раздрана, след обяд по-често забележителна и тук-там ще превалява сняг. Ще духа сдържан, в Дунавската низина, западните региони на Горнотракийската равнина и в източните региони краткотрайно мощен вятър от северозапад и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Максималните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°. В София - минус 3°, демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

В редица области на Северна и Западна България е в действие жълт код за рисково ниски температури и мощен вятър.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява слаб сняг. Остава прохладно със мощен до плевел вятър от север-северозапад. По планинските проходи ще има виелици и навявания. Студено, с оптималната температура на височина 1200 метра към минус 9°, на 2000 метра - към минус 16°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 0°-3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР