Днес пред Окръжен съд Пловдив отново се изправиха убийците от

...
Днес пред Окръжен съд Пловдив отново се изправиха убийците от
Коментари Харесай

Свидетелка по делото за убийството в Капана: Убитият се опита да ме опипа, а обвиняемият го хвана за гушата

Днес пред Окръжен съд Пловдив още веднъж се изправиха убийците от капана- Кирил Стоянов и Цанко Петрунов. В хода на делото трябваше да бъдат разпитани много очевидци, като един от тях бе малолетното момичето, с което убитият Лалко Журков се е опитал да блудства дни преди случая. Тези дейности на убития са в действителност и повода за абсурда, предружен с ликвидиране от страна на обвинените.

Пострадалото дете, описа пред магистратите, че е била на открито с другари, когато това се е случило. В ранния следобяд те са стояли на стълбите до джамията, когато въпросният погубен – Журков се доближава към момичето и го целува по ръката без нейното единодушие, а по-късно я опипва. Още тогава обвиненият Цанко Петрунов ядосано го хваща за гушата, с цел да го накаже за стореното над детето, само че събралите се хора бързо ги разтървават.

„ Там имаше един мъж - наркоман, опита да ме опипа. Беше на няколко метра от нас, не го познавах. Приближи се и ме целуна по ръката, по-късно се опита да ме дръпне за крайници. Опипа ме по задните елементи, аз се дръпнах. После разбрах от медиите, че е бил погубен. Спомням си, че индивидът с голата глава, който сега е измежду арестуваните, беше на мястото, когато убития се опита да ме опипа. Той видя какво се случи и го атакува, опита се да го души, само че други хора в градинката го стопираха. Спомням си също, че някой извика полиция, само че не знам кой. Мъжът, който ме тормози си потегли преди полицията да пристигна, а ние с приятелите ми бяхме заведени в 4то РПУ, за пояснение,” описа още малолетното момиче.

Доста от значимите очевидците липсваха на съвещанието, а до разпит се стигна и с криминалистите от 4-то районно Яни Джамбов и Владимир Соколов. Именно те са хората, които идват на сигнала за умрял човек. И двамата обясниха, че Лалко Журков е бил прострян в градинката сред самите стълби на Джумаята по тил. Бил неподвижен, а обвиненият Петунов е стоял в профил и пиел бира.

„ Познах обвияемият Петунов. Той е от престъпния контингент. Когато отидохме с сътрудника да го питаме какво се е случило, той сподели, че е бил с другия обвинен Кирил Стоянов. Двамата са се скарали с Лалко и са го блъснали. Така е почнал скандалът”, описа един от тях.

Междувременно криминалистите потеглят да търсят Кирил Стоянов на адреса му. Първоначално никой не отяваря на вратата на жилището, само че по-късно Стоянов излиза от вкъщи си, очевидно пил. Така двамата обвинени са отведени в районното за разпит, като Стоянов е обяснил, че с Журков се познават и абсурда е горящ, тъй като въпросният погубен на предходния ден е блудствал с някакво дете.

Жената на убития Лалко - Марине Грегорян, описа, че е бил мирен човек, макар че е пиел. Негово е било желанието да живее като скитник. Тя твърди, че това му е харесвало и от нея е желал единствено пари, когато закъса. Но Грегорян е безапелационна, че на никого неприятно не е правил.

Ивайло Журков, брат на умрелия и негов правоприемник, още веднъж не е бил открит на посочените адреси, с цел да получи призовка и не се яви в залата. За него се знае, че се подвизава в Германия, само че след голям брой опити той да се появи на съвещание, няма спънки делото да продължи и без негово наличие.

Така след разпитите, съдът насрочи делото за ноември месец, с цел да бъдат разпитани изчезналите очевидци, които не се явиха днешното съвещание. По искане на юрист Званчева, на движимостите лица ще бъде дадена думата за заключението на съдебномедицинските експертизи, след разпитите на двама значими очевидци.



Как се стигна до ликвидиране край Джумаята?

Жертвата - Лалко Журков и побойниците му са се познавали отдавна. Често са били дружно в градинката на Джумаята и са консумирали алкохол съвсем всяка вечер. Убитият е бил скитник, само че е имал регистрация " като махленски актьор ", за което имал и карта. Последните два дни той е живял в дома на един от убийците си. Преди случая, тримата още веднъж пиели алкохол в градинката, когато почнал абсурдът, прераснал във физическа разпра.

Вечерта преди случая, убитият се намирал в региона на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, измежду които и малолетно момиче. Лалко се доближил към тях и хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и почнал да го опипва. Това било видяно от намиращия се наоколо Цанко. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул.

После споделил и на Цанко за видяното и ввамата решили да санкционират уличния актьор като му нанесат побой.

На идващия ден към 22,30 ч. двамата другари по чашка още веднъж се намирали в региона на градинката на Джумая джамия и пиели. По същото време и място там бил и лалко. Той също употребявал алкохол. След като го видели, двамата другари подхванали дейности да го санкционират поради държанието му към малолетното момиче и почнали да го ударят с ръце по главата. Побоят траял към 10 минути, за което време двамата обвинени нанесли на бездомника повече от 20 удара в главата. В един миг Лалко паднал на земята и не съумял да стане. Побойниците видели, че е в безпомощно положение, само че не му помогнали, а седнали наоколо и траяли да пият. Минаващи край тях очевидци подали сигнал в полицията за случая. Пристигналият на място медицински екип установили смърртта на Лалко.

Ако бъдат приети за отговорни, мъжете ги кача затвор от петнадесет до двадесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР