Днес празнуват тези, които първи опитват да спасят човешки живот.Днес

...
Днес празнуват тези, които първи опитват да спасят човешки живот.Днес
Коментари Харесай

София отбеляза Световния ден на първата помощ

Днес честват тези, които първи пробват да спасят човешки живот.

Днес означаваме Световния ден на първата помощ. Мотото тази година е " Първа помощ за всички възрасти ". Столичната организация на БЧК означи деня в Южния парк.

От 10:00 ч. сутринта, на 8 пункта в парка, доброволците демонстрираха разнообразни техники за оказване на първа помощ, за вярно потребление на дефибрилатор, на техники на ориентировка, на рекция при бедствия и повреди, написа novini.bg.

Точно в 12:00 часа участниците направиха обичайна за този ден " Спасителна верига на първата помощ ". Днес можеше да се види и по какъв начин се вършат разнообразни превръзки при пострадвания, а доброволци демонстрираха на децата от детските градини и началния курс първа долекарска помощ при произшествия.

" Смисълът е в това, че посредством първата помощ ние можем да спасим животи. И е хубаво всеки от нас да знае какви са първи стъпкии при оказване на първа помощ ", сподели Тодор Пантелеев, координатор на БЧК - София.

" Това е спешна симулация, с цел да можем да сме по-ефективни когато вършим превръзки ", изясни Владимира Герова, БЧК.

" Много доброволци имаме и това са, както аз споделям, хората с огромни сърца, най-хубавата част от обществото. Защото в днешно време други мъчно отделят от свободното си време ", сподели Петранка Недялкова, шеф БЧК - София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР