„Днес, повече от всякога, научните изследвания и иновациите играят ключова

...
„Днес, повече от всякога, научните изследвания и иновациите играят ключова
Коментари Харесай

Мария Габриел разкри кога може да стартира новата програма Хоризонт Европа

„ Днес, повече от всеки път, научните проучвания и нововъведенията играят основна роля за възобновяване и устойчивостта на Европа, в това число за екологичния и цифровия преход. Постигнатата обща позиция на министрите на науката от страните членки по стратегия „ Хоризонт Европа “ е стъпка напред за довеждане докрай на процеса на договаряния с Европейския парламент. Разчитам на поддръжка и съдействие от съ-законодателите за навременното приемане и използване на законодателния пакет по програмата. Това ще разреши нейното започване от 1 януари 2021г. и ще способства за спомагателни вложения в интерес на европейските жители “.

Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова на Съвета по конкурентоспособност в Брюксел, провеждащ се в границите на Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. В центъра на полемиката с страните членки бяха отворените въпроси на законодателния пакет по стратегия „ Хоризонт Европа “. Те са свързани с бюджетното систематизиране и с интернационалното съдействие в региона на научните проучвания и нововъведенията.

„ След редица полемики за основаване на потребни взаимоотношения сред стратегия „ Хоризонт Европа “ и другите стратегии на Европейски Съюз, постигнатото единодушие бележи значима стъпка напред към интелигентното и дейно активизиране на наличните средства за реализиране на оптимално влияние на вложенията. Важно е в този момент да се приготвят и практическите механизми за използване на взаимоотношенията, като да вземем за пример „ Печат за отлични достижения “, потреблението на структурните фондове като принос към партньорствата и прехвърлянето на средства сред стратегиите “, разяснява българският еврокомисар.

По отношение на разпределението на бюджета на „ Хоризонт Европа “ сред другите елементи на програмата, страните членки реализираха единодушие за систематизиране на бюджета сред главните дейности на програмата, като 200 благ. евро бяха в допълнение ориентирани към дейности Мария Склодовска Кюри. Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова акцентира, че това са вложения в поддръжка на младежите на Европа, учените и гениите за поощряване на нововъведенията и отличните достижения в науката, за участия в научноизследователски мрежи и съдействие с бизнеса. Тя също по този начин акцентира, че един от главните правила на „ Хоризонт Европа “ е нейната отвореност, като в същото време програмата следва да подсигурява ползите на Съюза.

„ Предлагаме нов метод на по-добра отбрана на ползите на Европейски Съюз и софтуерния ни суверенитет. Той изисква приноса на асоциираните страни да подхожда на постиганите от тях резултати в границите на програмата. Международното съдействие в науката и нововъведенията е значимо за развиването на европейското научноизследователско пространство и способства за справяне с световните публични провокации. Държавите за бъдещо асоцииране би трябвало също по този начин да отстояват полезностите на Европейски Съюз и да имат постоянен теоретичен, софтуерен и иновационен профил. Така Европейски Съюз ще може да си сътрудничи със мощни световни участници за осъществяване на задачите за стабилно развиване, екологичния и цифровия преход ", съобщи българският еврокомисар.

В умозаключение, Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова поздрави Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз и страните членки за постигнатата обща позиция. Тя е основа за идните договаряния с Европейския парламент, с цел да се даде опция стратегия „ Хоризонт Европа “ да започва през януари 2021 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР