Днес поставихме поредните 10 контейнера за текстилни отпадъци. Това обяви

...
Днес поставихме поредните 10 контейнера за текстилни отпадъци. Това обяви
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Поставихме поредни 10 контейнера за текстилни отпадъци. Броят им в София вече е 150

Днес поставихме следващите 10 контейнера за текстилни боклуци.

Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев след ревизия на поставения в понеделник нов резервоар до метростанция " Европейски съюз " в столицата дружно с кмета Йорданка Фандъкова, заместник-кмета Десислава Билева и певицата Мария Илиева.

Всички знаем, че до 2025 година текстилните боклуци би трябвало да се събират разделно в Европейски Съюз - Столичната община в партньорство с Асоциацията на преработвателите и търговците на облекла втора ръка прави нужното. С инсталирането на следващите контейнери за облекла и обувки на разнообразни отзивчиви места в цяла София те ще станат близо 150, акцентира Георгиев и добави:

Все повече хора стартират да ги употребяват - от началото през 2019 до в този момент са събрани над 2 500 тона непотребни облекла. Ако желаете и вие да се включите - вижте настоящата информация с позициите на контейнерите и къде е най-близкият до вас на страницата на Следствен отдел към окръжна прокуратура -

Но задоволително ли е това? Мисля, че е належащо да се влагат средства, време и старания за смяна на манталитета и мисленето на хората. Започваме следващата разяснителна акция за изгодите от разделното събиране на текстилни боклуци ще помогне да подобрим качеството на въздуха, да запазим ресурсите си и да вървим към кръгова стопанска система. Насърчаваме интензивно и бизнеса, който е зает с казуса, с цел да реализираме дружно по-добри резултати за града ни. Затова благодаря на певицата Мария Илиева, че се включи от сърце в тази идея, приключва ръководителят на СОС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР