Днес Porsche разпространи информация за новата версия на изцяло електрическия

...
Днес Porsche разпространи информация за новата версия на изцяло електрическия
Коментари Харесай

Taycan Turbo GT: Най-мощната серийна кола в историята на Porsche

Днес Porsche популяризира информация за новата версия на напълно електрическия си модел Taycan- Taycan Turbo GT, както и за нейната надградена версия с пакет Weissach.

Според анонса на Porsche, новият Taycan Turbo GT става най-мощната серийна кола в цялата история на марката, като към този момент може да се похвали и с два рекорда- на Лагуна Сега и на Нюрбургринг.

В пиков режим на употреба, и двете модификации разполагат с мощ от над 1100 конски сили, като Taycan Turbo GT се нуждае от 2.3 секунди за ускоряване от 0 до 100 км/ч, а Weissach осъществяването от 2.2 секунди. За ускорението от 0 до 200 км/ч на двата електрическия автомобил са нужни надлежно 6.6 и 6.4 секунди, което съгласно данните на Porsche е с 1.3 секунди по-добър резултат спрямо Turbo S.

Автомобилът, който е в положение да предложи свободен пробег от до 555 километра, разполага също по този начин и със специфичен Attack Mode режим на работа, при избор на който, лидерът може да разчита на спомагателна мощ от до 120 kW (163 конски сили) в продължение на до 10 секунди.



По отношение на върховете си, от Porsche споделят, че на Лагуна Сека (Weathertech Raceway Laguna Seca) новото достижение на оборудваният с Weissach пакет Taycan Turbo GT е 1:27.87 минути, а на Нюрбургринг 7:07.55 мин.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР