Днес полицаи са започнали да прилагат новата наредба за опазване

...
Днес полицаи са започнали да прилагат новата наредба за опазване
Коментари Харесай

Първи глоби за скейтбордисти пред НДК, заради новата наредба за обществения ред, каскадите са забранени

Днес служители на реда са почнали да ползват новата разпоредба за запазване на публичния ред, на Столична община, като са изгонили децата каращи скейтборд пред НДК!
 Венци Мицов: Уважаеми жители на София, вие, за жалост, сте противозаконни  Венци Мицов се извини на софиянци поради новата разпоредба за шума  Без фризери и барбекюта по тротоарите в София, светещи реклами - единствено в пешеходните зони
За това сигнализираха от SofiaSkateCity на страницата си във фейсбук. Те дефинират текста в наредбата като безразсъден и упрекват за това шефа на комисията за публичен ред и сигурност към СОС Иван Илиев. " Събирайте сили за протестни дейности след нова! Искаме да уведомим Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, че щом ще афишират война на децата на София, ние няма да се крием, пишат още от SofiaSkateCity. 

Наредбата, която бе призната в края на септември, планува възбрана в член 4, алинея 3 за " потреблението на парапети, огради, пейки, бордове на фонтани, съоръжение и уреди на детски площадки, сложени в градините, парковете, детските и спортните площадки или на други места за публично прилагане за осъществяване на каскади с всевъзможен тип средства за напредване вид " ръб ", ролери, ролкови кънки и колела. 

Карането на скейтбордове не е неразрешено, каскадите с тях обаче попадат под ударите на член 16: Който нарушава възбраната по член 4. т. 3-6, се санкционира с санкция в размер от 100 до 300 лева и/или с имуществена глоба в размер от 400 лева до 600 лева. 

Общинарите стимулират възбраната, " с цел да се подсигурява публичния ред, живота и здравето на употребяващите тези средства и да се защищити от разваляне и разрушение общинското имущество ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР