Днес подавам оставка като главен секретар на МВР - това

...
Днес подавам оставка като главен секретар на МВР - това
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка

Днес депозирам оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи - това заяви на брифинг пред публицисти Петър Тодоров.

" Извървях целия си професионален път като служител на реда. Преминах през всички равнища, с цел да стигна до най-високото. Благодаря на хилядите почтени сътрудници, с които работихме през цялото това време. Вярвам, че ще продължат съзнателно да извършват отговорностите си. Аз обаче съм подложен в обстановка, в която не мога да го върша. Настоящото управление на Министерство на вътрешните работи няма воля да продължи битката за правда ", уточни той.

" За мен постът не е самоцел. Аз имам чест и достолепие – без тях няма по какъв начин да бъдеш същински чиновник на реда. Мотивите, с които Калин Стоянов изиска моята оставка нямат никакво съображение. Обвиненията му бяха грозни, а опитът му да употребява гибелта на сътрудници за реализиране на конюнктурни цели – неподобаващ. Няма да ги оборвам един по един, тъй като бяха употребявани като мотив, не като причина ", сподели още Тодоров.

" Мотивите да се желае моето премахване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно заседание, което реши тяхно Министерство на вътрешните работи да провежда изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и сътрудниците ми, са Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи през 2022 година и през първото полугодие на 2023 година ", акцентира Петър Тодоров.

" Категорично не искам да ставам част от опита за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи. Поголовната промяна на регионални шефове, посочили изключителни резултати в битката с пазаруването на гласове, демонстрира тъкмо това. Откакто станах основен секретар, Министерство на вътрешните работи показва цялостната си решителност за битка с това порочно събитие. Не желая да виждам по какъв начин се разгражда нещо реализирано. При встъпването си в служба Калин Стоянов съобщи на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, че е един от нас. Всеки ден от този момент потвърждава, че това не е правилно. Ако министърът в действителност беше останал правилен на Министерство на вътрешните работи, нямаше да нанася вреди върху системата под политически напън ", добави още той.

На всички сътрудници с униформи желая да кажа – нито крачка обратно, ние сме призвани да работим за жителите. Винаги ще имате другар в мое лице, добави Тодоров.

Накрая той благодари за доверието на президента и за поддръжката, която има и сега.



По-рано през днешния ден от президентската институция оповестиха, че формалният отвод на Румен Радев на към този момент е изпратен на отрасловото министерство.

На въпрос по какъв начин ще работи с Петър Тодоров, вътрешният министър Калин Стоянов съобщи сбито: " Трудно ". Той отхвърли да разяснява дали се готвят законови ремонти в посока вид за освобождение на Тодоров.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР