Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил

...
Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил
Коментари Харесай

Честит празник на българските лекари!

Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от недъзи и затова наименуван „ небесен покровител “ на народа ни, определен за настойник на българските лекари.

Днес, от 19:00 часа, в Националния исторически музей ще се състои формалната гала по връчване на премиите на БЛС за принос в медицината „ Лекар на годината – 2023 “.

Председателят на съсловната организация доктор Иван Маджаров поздрави медиците във връзка Деня на българския доктор:

" За мен е голяма чест и наслаждение да Ви поздравя във връзка нашия професионален празник – Деня на българския доктор – 19 октомври.

Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от недъзи и затова наименуван небесен покровител на народа ни, определен и за настойник на българските лекари.

Да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш е задача. Медицината не е обучение, което би трябвало да се приключи, тя е дълг и метод на живот.

Ето за какво имам вяра, че всички ние, които сме избрали този път, сме го създали с ясното схващане, че се отдаваме на грижите за здравето на хората, макар несгодите, с които се сблъскваме.

На този ден желая да благодаря на цялата лекарска колегия, че макар компликациите, продължава да отстоява специалността ни, че всички Вие, сътрудници, продължавате да работите настойчиво! Искам да Ви благодаря за човещината, за това че сте избрали за своя специалност призванието да се грижите за живота и здравето на хората.

Вярвам, че обществото прави оценка положените старания и отсега нататък, всички ние, ще виждаме все по-често в очите им признателност за стореното положително.

Скъпи сътрудници,

Нека Св. Йоан Рилски – Чудотворец да Ви закриля и пази!

Нека триумфът да Ви съпътства във всяко Ваше начинание, вярата да Ви вдъхва кураж, а вярата да носите постоянно в себе си, с цел да можете да продължите да се борите с провокациите на живота.

Пожелавам Ви здраве и сили. Бъдете уверени и смели в ежедневната Ви работа, мъдри в решенията, които взимате. Не спирайте да дарявате вяра на тези, които имат потребност от нея. И дано търпението и грижата към хората в никакъв случай да не ни напущат!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР