Днес по време на заседание на Комисията за енергийно и

...
Днес по време на заседание на Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

Днес КЕВР ще реши какви ще са цените на тока и парното за бита през новия регулаторен период

Днес по време на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ ще бъде избрана цената на електрическата енергия за битови консуматори и на топлофикационните услуги за новия регулаторен интервал – от 1 юли до 30 юни следващата година.

Очаква се приблизително с малко над 4% да се усили цената на електрическата енергия за битовите консуматори у нас през новия регулаторен интервал. Прогнозата е на ръководителя на Комисията Иван Иванов , който я направи пред кореспонденти, участвали на форума „ Зелена седмица 2023 “, който се организира предходната седмица.

Първоначалните планове на регулатора са посочили растеж от приблизително 3,63% на цената на електрическата енергия за битовите консуматори в България. След заповедта на някогашния длъжностен енергиен министър Росен Христов да се включи в микса в допълнение количество електрическа енергия, създадена от Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “, ще има покачване с още 0,4-0,5%.

Ще се запазят цените на парното за целия едногодишен интервал, съобщи още Иванов, който акцентира, че ДДС-то не зависи от КЕВР.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР