Днес, по време на второто заседание на Комитета по наблюдение

...
Днес, по време на второто заседание на Комитета по наблюдение
Коментари Харесай

Обсъждат се първите промени по СП за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г.

Днес, по време на второто съвещание на Комитета по наблюдаване на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023 - 2027 година, тече разискването на първите оферти по измененията му. В съвещанието вземат участие заместник-министърите на земеделието и храните Таня Георгиева и Александър Йоцев, представители на браншови организации от бранш „ Земеделие " и заинтригувани страни. До момента гласувани и признати са препоръчаните промени за използването на стандарти за положително земеделско и екологично положение (ДЗЕС) и директните заплащания.

Пред Комитета бяха показани и резултатите от Кампания 2023, свързани с напредъка по осъществяването на Стратегическия проект.

Експерти от Държавен фонд " Земеделие " подсетиха, че поради промени в нормативните уредби акцията е била сложна както за фермерите, по този начин и за администрацията. Обработката на подадените заявки продължава, като общият им брой за Кампания 2023 е 65 хиляди по 51 вероятни интервенции.Заседанието на Комитета по наблюдаване продължава.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР