Днес по време на виртуалната среща на страните от Г-7

...
Днес по време на виртуалната среща на страните от Г-7
Коментари Харесай

Великобритания ще дари ваксини на по-бедни държави

Днес по време на виртуалната среща на страните от Г-7 Борис Джонсън ще обещае да подари на по-бедни страни огромна част от имунизациите, които ще останат след ваксинирането на британците. Англия е поръчала 400 милиона дози, съобщи БНР.

При състояние, че се чака имунизирането на всички пълнолетни във Англия да завърши през август или септември, ще има огромни останки от общо 400 милиона дози, поръчани от държавното управление. Решението за това по кое време тъкмо и какъв брой дози ще бъдат дарени ще бъде направено по-късно през годината. Това ще зависи в огромна степен от доставките и дали ще e належащо някакво в допълнение имунизиране, с изключение на плануваното до момента.

Източник от държавното управление е представен да споделя, че половината от остатъка по принцип би трябвало да отиде към схемата „ Ковакс “ на Организация на обединените нации. Лондон към този момент подари и 548 милиона паунда на тази скица. Днес Борис Джонсън се чака да призове по време на виртуалната среща на страните от Г-7 за нарастване на постъпленията по схемата „ Ковакс “. Очаква се също Джонсън да призове богатите страни да поддържат самодейност в границите на 100 дни да се създават нови ваксини за справяне с бъдещи спешни обстановки. Близо 17 милиона британци досега са получили първа доза ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР