Днес по искане, внесено в съда от Районна прокуратура –

...
Днес по искане, внесено в съда от Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Обвиняем за порното с деца остава в ареста

Днес по искане, импортирано в съда от Районна прокуратура – Перник, е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И.Г., притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение по член 159, алинея 4, т. 1, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

48-годишният мъж е бил арестуван в границите на извършената в няколко града в страната интервенция за откриване на мрежа за разпространяването на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

В хода на следствието са събрани свидетелски показания, писмени доказателства и доказателствени средства. Те сочат, че в интервала от 20.10.2022 година до 18.11.2022 година в апартамент в гр. Перник. И.Г. употребявал компютър с конфигурирани стратегии за разпространение на аудиовизуалните материали с порнографско наличие с присъединяване на малолетни и малолетни лица до интернет консуматори.

Съдът одобри доводите на наблюдаващите прокурори за това, че наличните към сегашния миг по делото доказателства образуват обосновано съмнение както за авторството на действието, по този начин и за метода на осъществяването му. Съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение.

Мащабната интервенция за откриване на закононарушението с висока степен на социална заплаха се организира с присъединяване на Прокуратурата на Република България, Националната следствена работа и Главна дирекция „ Борба с проведена престъпност “ на Министерство на вътрешните работи.

Разследването по делото продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР