Днес по инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова в

...
Днес по инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова в
Коментари Харесай

Всеки ден спираме между 100 и 200 мигранти да преминат границата ни

 Днес по самодейност на регионалния шеф проф. Мария Нейкова в постройката на Областна администрация Бургас се организира работна среща, на която участваха ръководителите на гранична полиция Бургас, Елхово, Малко Търново, както и кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев. Обсъдиха се съответни ограничения и оферти за справяне с мигрантския напън по границата, които включват обезпечаване на високопроходими коли, създаване на пътна инфраструктура, обезпечаване на високоскоростен интернет и не на последно място нарастване на щата.

Общо 235,613 км. е цялото възпрепятстващо гранично оборудване, като 127 км. е в ръководство на регионалния шеф на област Бургас, от които 104 км. са към гранична полиция Малко Търново.

" Възпрепятстващото гранично оборудване в частта, която е в ръководство на регионалния шеф на Бургас, към момента пробиви и изчезнали елементи, само че е налице различен огромен проблем, а точно растителността, която деформира оградата и е единствено въпрос на време да бъде съществено компрометирана “, съобщи проф. Нейкова. Общо 88 км. би трябвало да се почистят от шубраци и дървета, най-вече акация, които са завладяли оградата, както от южната, по този начин и от северната част на оборудването, заради неосигуряването на нужните средства при започване на тази календарна година. " След почистването и за попречване на следващо израстване на растителността би трябвало да се третира с химичен препарат, което трайно ще реши този проблем “, предложи комисар Васил Попов от гранична полиция Малко Търново.

Комисар Иван Стоянов от гранична полиция Елхово съобщи, че има засилен мигрантски напън като всекидневно сред 100 и 200 мигранти биват недопускани от граничните служители на реда на територията на страната. Те са  най-вече от Афганистан и по-малко от Сирия, Ирак и други " Прогнозата е за увеличение на този напън и точно поради това би трябвало да предприемем изпреварващи ограничения за недопускане задълбочаването на този проблем “, сподели регионалният шеф проф. Мария Нейкова.

На срещата стана ясно още, че пътната инфраструктура и методите към оборудването са в неприятно положение, което води наложително до бързата обезценка на колите, пригодени за охраняване на границата.

С резултатите от извършената през днешния ден среща ще бъде направено стимулирано предложение за обезпечаване на средства в размер на 1 млн. и 200 хиляди лева, които ще обезпечат възобновяване, почистването и поддръжката на възпрепятстващото оборудване, както и обезпечаване на съоръжение и механически средства за естествени условия на работа на екипите на гранична полиция, които работят на терен.

Следващата седмица следва среща сред регионалните шефове на Бургас, Ямбол и Хасково с оглед предприемане на по-сериозни ограничения за противопоставяне на мигрантския напън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР