Днес отново сме свидетели на поредната черна COVID статистика :

...
Днес отново сме свидетели на поредната черна COVID статистика :
Коментари Харесай

МРЕЖАТА ЗАГРЯ! Болните и починалите от COVID главоломно растат, а Радев и Кацаров нехаят и чакат да минат изборите

Днес още веднъж сме очевидци на следващата черна Коронавирус статистика: 334 са умрелите, а новозаразените са 5286. През последните две седмици 2000 души са изгубили живота си от подлия вирус. Страната ни е четвърта по смъртност в света, като изпреварваме даже Индия и Румъния. Лекари предизвестяват, че лечебните заведения са претъпкани и няма свободни интензивни кревати в Covid отделенията, кислородът е недостиг, а на този декор здравният министър на Радев, Стойчо Кацаров разяснява, че тази статистика не е плашеща и не си заслужава държавното управление на Радев да се ангажира с спомагателни ограничавания.

При 334 умряли за денонощие Кацаров счита, че делът на умрелите е намалял, а вторият доста значим индикатор е, че относителният дял на хоспитализациите е доста по-малък, което означавало, че лекарите и в извънболничната помощ се оправят доста добре.
свързани новини46514преди 5 часа
Служебният министър на Радев, обаче не помни, че единствено преди дни лекари предизвестиха, че в лечебните заведения е настъпила същинска рецесия, поради дефицита на болнични кревати и медицински личен състав, а инфектирани чакат часове в коридори на лечебните заведения за свободни коронавирус кревати.

Истински безпорядък настана и с въведената мярка за тестването на дребните учениците. Родители и учители се оповестиха твърдо срещу тестването на децата като изискване за присъственото им образование и в свое мнение обявиха изрично, че не желаят децата им да са опитни зайчета. В същото време стана ясно, че възпитаници в 15 области на страната ще продължат да се образоват онлайн, до момента в който дойдат поръчаните от Министерството на здравеопазването още 200 000 щадящи теста за COVID-19.

На фона на тази картина претендентът за президент Румен Радев обикаля щастливо страната и се снима с народа без защитни маски, а назначеният от него Кацаров изчаква да мине акцията на Радев, с цел да се вземат ограничения:

„ В тази обстановка е доста мъчно да се ползват непопулярни ограничения. Чакаме изборите в неделя, да се успокоят политическите пристрастености и борбата за живот да вземе превес над борбата за гласове на гласоподавателите. “, съобщи Кацаров през вчерашния ден.

А въпросът, който си задава една огромна част от българския народ е дали въобще ще дочака изборите.

Черната коронавирус статистика провокира и бурни реакции в обществените мрежи. Ето и част от тях:

Соня Колтуклиева:

Виждате ли този пъкъл!?

Идете и гласувайте за Радев, който наричаше Ковид-19 “вирус на страха”, за началника на антиваксъра Кацаров и на служебния кабинет, който ни докара до безпорядък и невъзможност.



Ева Майдел:

Случайност? Уви, няма нищо инцидентно в бягството от диспути, когато знаеш, че отговорността за здравната покруса в страната е твоя. Колко още черни върхове до изборите, господин Радев?



Десислава Танева:

Заради несъответстващите дейности на служебното държавно управление в битката с пандемията, означаваме следващия черен връх.

За жал, въведените безредни ограничения не работят.



Виктор Димчев:

Тази година ще е сложна за забравяне.

Преди първите избори през 2021-ва разбрахме, че мафията ръководи пандемията, която си измисля, с цел да ни държи в послушание.

Преди вторите избори за 2021-ва се убедихме, че сме избирали най-неправилните ръководещи, които ни държаха в послушание посредством измислени герои вид Илчовски.

Преди третите избори за 2021-ва ни замотаха, тъй като макар ръководството на почтените, взеха да измират повече хора от естественото, от коронавирус и изобщо.

След последните избори тази година и преди първите избори за идната година разделихме спасителите на некадърни и кадърни. Последните отсъстват краткотрайно.

Останалите си купиха малките екрани, социолози, пиари, усвоиха еврофондове, парите на Америка за България, усвоиха интернационалното състояние и позитивната международност, която ги трансформира в медиен фактор за лели и чичовци из цялата страна.

Останалите продължиха смяната, стопираха разпада, избавиха българите, реализираха големи резултати, които в този момент ще плащаме.

Изводите от тази случка ще костват доста, доста скъпо.

Да си знаете.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР