Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. Около и

...
Днес отново ще бъде предимно слънчево и горещо. Около и
Коментари Харесай

Отново жеги, на места следобед с краткотрайни превалявания

Днес още веднъж ще бъде най-вече слънчево и горещо. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали временен дъжд и ще прегърми. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, в Източна - югоизточен. Максималните температури ще са най-вече сред 33 и 38 градуса, за София – към 33.

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и денем ще се намалява.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28 градуса, на 2000 метра – към 22.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от югоизток. Максимални температури сред 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 21-27. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Предвид предстоящите жеги за цяла България, като се изключи морето, е разгласен жълт сигнален код за високи температури. Той е в действие за свсички области, като се изключи Бургас, Варна и Добрич.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР