Днес отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния

...
Днес отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния
Коментари Харесай

В деня на здравето: 12 съвета как да живеем и да се чувстваме по-добре

Днес означаваме Световния ден на здравето и Деня на здравния служащ. Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, сестри, акушерки, фармацевти и всички здравни служащи, посветили живота си на идеята да опазват здравето на хората.

Много от методите за поддържане на здравето могат да ни лишават доста време - в случай че да вземем за пример упражняваме дълготрайно във фитнеса или подготвяме здравословна храна. Всъщност, става известно, има и доста бързи способи, с които може да подобрим здравето си - даже за по-малко от 60 секунди.

Вода заран

Най-доброто нещо, което може да създадем, когато се събудим, е да изпием една огромна чаша вода. По време на сън телата ни се дехидратират, тъй че избирането на вода преди утринното кафе ще задейства мозъка, бъбреците и червата по-бързо.

Здравословна закуска

Може да отделим минута заран (или миналата вечер), с цел да нарежем един плод или зарзават, който да хапнем денем. Това е метод да увеличим приема на фибри, минерали, витамини и противовъзпалителни фитохимикали (полезните съединения, намиращи се в растенията).

Допълнителен протеин

Консумирането им заран оказва помощ да се поддържат постоянни равнищата на кръвната захар и силата през целия ден. Така че, умерено може да прибавим малко спомагателен растителен протеин като конопени или ленени семена към нормалното смути, киселото мляко или овес.

Чаша зелен чай

Пиенето на зелен чай най-малко три пъти седмично е обвързвано с почти 25% по-нисък риск от сърдечни болести и инсулт. Необходима е единствено към минута за приготвянето на хубава топла чаша от тази здравословна напитка.

По-здравословни въглехидрати

Ако консумираме богата на въглехидрати храна - като самун и тестени произведения, първо може да я поръсим с малко зехтин или оцет. Мазнините и киселините могат доста да понижат гликемичното влияние на въглехидратите. Това ще ни помогне да поддържаме кръвната захар и силата си равномерни.

Температурата

От изгода ще ни е да понижим температурата в дома си директно преди лягане, като се стремим да е към 18°C. По-ниските температури ще ни оказват помощ да спим по-дълбоко, качествено и да не прекъсваме съня си.

Да понижим светлините

Когато на открито стане мрачно, ние може да затъмним светлините в дома. Това спомага за поощряване на производството на хормона мелатонин. Има успокоителен резултат и оказва помощ да заспим по-бързо.

Изкачване на стълби

Енергично нанагорнище на 60 стъпала за 20 секунди, три пъти дневно и три дни в седмицата - може да наподобява малко, само че усилието има потенциала да помогне за понижаване на развиването на сърдечно-съдови болести.

Дълбоко поемане

Може да създадем две или три дълбоки вдишвания и да фокусираме мисълта си върху позитивните неща в живота или върху тези, които чакаме с неспокойствие в бъдеще. Това ще ни помогне да подобрим сърдечната периодичност, ще намали кръвното ни налягане и сигурно ще усъвършенства настроението ни.

Доброто обръщение

Ако решим да отправим благи думи или откровен комплимент към някого, който обичаме, единствено за секунди този случаен акт на добрина ще увеличи настроението освен на получаващия комплимент, а и на самите нас. Навикът за прояви на добрина може доста да усили удовлетвореността от живота, написа StarsInsider.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР