Днес отбелязваме Световен ден на кучето, предава британският в. Daily

...
Днес отбелязваме Световен ден на кучето, предава британският в. Daily
Коментари Харесай

Честит световен ден на кучето!

Днес означаваме Световен ден на кучето, предава английският в. Daily Express. По случая изданието ни среща с няколко любопитни обстоятелството за най-хубавия другар на индивида:

1. Във Англия кучетата домашни любимци наброяват 9,3 милиона. 25 % от семействата в страната отглеждат най-малко едно куче.

2. Единствените домашни любимци, които числено превъзхождат кучетата, са рибките.

3. Представителите на породата Басенджи са единствените кучета, които не могат да лаят. Те издават тон, наподобяващ йодел.

4. Представителите на породата Норвежки лундехунд имат повече пръстчета на лапите от останалите кучета - най-малко шест на всяка.

5. Кучетата са първият питомен от индивида скотски тип. Най-ранните свидетелства за развъждането им като домашни любимци са отпреди 15 000 години.

6. Медалът " Дикин " за храбри животни е присъден на 33 кучета - с едно по-повече от гълъбите, удостоени с достойнството.

7. Най-ярката звезда на небосклона Сириус е известна и като " кучешката звезда ", защото се намира в съзвездието Голямо куче.

8. Съзвездието съставлява митичното куче Лелап - подарък от Зевс на Европа, дъщерята на финикийския цар Агенор.

9. " Който си ляга с куче, става с бълхи ", гласи остаряла шотландска сентенция.

10. " Извън кучето книгата е най-хубавият другар на индивида. Вътре в кучето е доста мрачно за четене ", е споделил комикът Граучо Маркс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР