Днес отбелязваме 185 години от рождението на Васил Левски –

...
Днес отбелязваме 185 години от рождението на Васил Левски –
Коментари Харесай

Радостин Василев: Васил Левски – героят, показал какво е саможертва в името на народа!

Днес означаваме 185 години от рождението на Васил Левски – героят, посочил какво е всеотдайност в името на народа.

Най-светлата персона в българската история! Превърнал се в икона за всички нас, заслужил най-скъпото от един народ – неговата безрезервна обич! Повече от всеки път ние би трябвало да следваме заветите на Левски за чиста и свята република. Той ни сподели, че можем да превъзмогнем всяка компликация, единствено в случай че сме обединени.

Великото кредо на Левски гласи: „ Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме “. Години наред времето ни обръщаше – търпяхме подмолните игри в превзетата страна, примирявахме се с беззаконието. Но в този момент настана моментът ние да обърнем времето. Да покажем, че сме безкомпромисни против всеки опит България да бъде хвърлена още веднъж в лапите на грабителите и задкулисието.

„ Дела трябват, а не думи! ”, е написал Апостола и по този начин ни е посочил нуждата да бъдем твърди и неотменно да следваме убежденията си.

И през днешния ден, от дейните, достойните и почтени български жители зависи нашето настояще и бъдещето на потомците ни. Докато я има България, ще го има и заветът на Дякона Левски. Само от нас, българите, зависи да „запретнем ръкави“ и да изградим своята чиста и свята република – по този начин, както Левски ни завеща.

Поклон пред делото на Апостола!
Да живее България!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР