Днес от 11:50 часа жителите на Омуртаг отново ще блокират

...
Днес от 11:50 часа жителите на Омуртаг отново ще блокират
Коментари Харесай

Жителите на Омуртаг блокират пътя София - Варна

Днес от 11:50 часа жителите на Омуртаг още веднъж ще блокират пътя София - Варна на разклона за Омуртаг в региона на " Самолетите " . Това осведомят от Гражданско обединяване " Вода за Омуртаг ".

Хората в града недоволстват, че към този момент една година казусът с дефицита на вода за града не намира своето решение , макар уговорката на Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и на двама министри - служебния Иван Шишков и, със случая.

Те стачкуват против " неналичието на воля и потенциал ", съгласно тях, у кмета на община Омуртаг Ешреф Ешрефов и регионалния шеф на Област Търговище Гергана Цонева, да обезпечат потреблението на водата от Пречиствателна станция " Ястребино " за водоснабдяване на града.

Те напомнят, че още на 29 юни " В и К " Търговище, дружно с гражданското обединяване " Вода за Омуртаг ", " сполучливо и стабилно ", са, само че спънка за стартирането на водата се явяват " нефункциониращите и зле стопанисвани от Община Омуртаг първи и втори напредък на помпена станция " Омуртаг ", и ниска и междинна зона резервоари ". Те са общинска благосъстоятелност и възобновяване функционалността им, съгласно протестиращите, е обвързване на Община Омуртаг.

От сдружението показват и писмо на министър Андрей Цеков до кмета на общината и други виновни институции, в които ги приканва да създадат нужното за стартирането на водата на град Омуртаг, като и дава зелена светлина за удължение на изключителното състояние.
 ЕНЕРГО-ПРО обезпечава времнно ток за помпени станции в Омуртаг
ЕНЕРГО-ПРО обезпечава времнно ток за помпени станции в Омуртаг

Първата станция ще бъде захранена в близко бъдеще, а втората след придобиване на разрешение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР