Днес от 11:00 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет

...
Днес от 11:00 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет
Коментари Харесай

Мащабен проект за административната реформа представят в МС

Днес от 11:00 ч. в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъде показан най-мащабният план с европейско финансиране за административната промяна – Трансформация на модела на административното обслужване. Средствата в размер над 4 милиона лв. са от Оперативната стратегия " Добро ръководство ", бенефициент е администрацията на Министерския съвет, сътрудник – Националното съдружие на общините.

Повече от 3 хиляди офиса за административни и публични услуги в България са интервюирани на място, с цел да се образува цялостна картина на общуването сред жителите и администрациите. Анализът ще отговори на отворените все още въпроси – какъв брой услуги се оферират, по какъв начин се дават, какви документи се изискват, какви такси се събират и на какво нормативно съображение. Успешното осъществяване на плана ще обезпечи нов потребителски интерфейс към платформата за междурегистров продан, тестван пилотно в 50 администрации. Най-малко 700 услуги за бизнеса ще бъдат опростени.

Предвиденият по плана модел за регистрова промяна ще обхване съществуващите все още над 8 000 регистъра от позиция на качеството и цялост на данните, внезапно понижаване на разноските за поддръжка, гарантиране на предпоставки за служебно събиране на информация. Общата цел на плана е резистентност на идващите стадии на административната промяна, сложно административно обслужване и въвеждане на електронното ръководство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР