Днес от 10.30 часа в сградата на Етнографски музей към

...
Днес от 10.30 часа в сградата на Етнографски музей към
Коментари Харесай

Представят проект Преобразяване на Регионален исторически музей - Варна в приобщаващ и социално иновативен музей

Днес от 10.30 часа в постройката на Етнографски музей към РИМ - Варна ще се организира първата осведомителна среща по план " Преобразяване на Регионален исторически музей - Варна в приобщаващ и обществено новаторски музей “, финансиран от Национален фонд Култура по " Програма за възобновяване и развиване на държавни, регионални общински културни институции “, оповестиха от РИМ - Варна.

Основният акцент на встъпителната среща на плана е да се срещнат заинтригуваните страни и необятната общност с главните аспекти на плана, неговите цели, и резултати.

В срещата ще вземат присъединяване уредници от отдел " Нова история на Варна “; отдел " Етнография “; отдел " Българските земи XV - XIX в “; отдел " Природа “; музеен обект " Аладжа манастир “.

Проектът е с общ бюджет 71 398,00 лева и с интервал на осъществяване от 15 август 2022 година до 31 декември 2023 година

Асоциирани сътрудници в плана са СУ за филантропични науки и изкуства " Константин Преславски “, ЦПЛР " Общински детски център “ гр. Варна, Сдружение " Таляна “ и Фондация " Радост за нашите деца “.

Основната цел на плана е РИМ-Варна да се трансформира в приобщаващ и обществено новаторски музей чрез обезпечаване на досегаемост до експозиционните му пространства и използване на софтуерни решения за атрактивно и съвременно показване и взаимоотношение с публиките на музея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР