Днес Окръжен съд – Варна трябваше да разгледа делото срещу

...
Днес Окръжен съд – Варна трябваше да разгледа делото срещу
Коментари Харесай

Съдебен състав на Окръжен съд–Варна си направи отвод от съдебното производство срещу Марешки и Колева

Днес Окръжен съд – Варна трябваше да прегледа делото против Веселин Марешки и Красимира Колева, упрекнати за изнудване на Асен Миланов посредством опасност за увреждане на имущество.

Срещу Марешки е отправено и обвиняване за причиняване на лека телесна щета по отношение на Костадин Костадинов в качеството му на длъжностно лице – общински консултант. Съдебното съвещание беше планувано за три дни, заради множеството очевидци за чуване, оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд-Варна. В самото начало на съвещанието отбраната на Марешки изиска отказ на прокурора по делото, заради опасения за оказване на напън отвън правосъдния развой върху състава на съда.

След заседание, тричленният състав реши, че настояването е безпричинно. Мотивирана от отхвърли на съда, отбраната на Марешки изиска съставът да се води от разглеждане на делото. Съдът реши, че без значение дали изложените от отбраната подозрения се обосновават на справедливи обстоятелства или не, недоверието към обективността и безпристрастността на съда е съображение съставът да си направи отказ от делото.

След правене на протокола от съвещанието, делото ще бъде предадено за ново систематизиране на инцидентен принцип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР