Днес около 11:30 избухва изключително силен взрив. Пламъците от него

...
Днес около 11:30 избухва изключително силен взрив. Пламъците от него
Коментари Харесай

Сарафов: Гешев е бил мишена за убиване, пътувал е със семейството си

" Днес към 11:30 избухва извънредно мощен гърмеж. Пламъците от него са били с височина 4-5 метра. Взривът е имал ясна устременост - към пътя и преминаващите коли, на огромен завой, където се чака скоростта да е по-малка. Било е за да убие. Образувал се е кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър 3 метра на пътя ". Това сподели шефът на следствието Борислав Сарафов, който е на 100 метра от мястото, където стана случая с кортежа на основния прокурор Иван Гешев по пътя сред Самоков и село Ковачевци.

По думите на Борислав Сарафов някой е следил маршрутите на основния прокурор, а Гешев е бил цел за ликвидиране. В колата той е пътувал със фамилията си.

Според Сарафов става въпрос за тротилов еквивалент - не по-малко от 3 кг и голям брой осколки. Металните осколки са с величина колкото човешки нокът.

Провеждат се оглед, следствени дейности, с кучета се търсят следи, открити са избрани маркери в местността. Професионално квалифицирано и добре изпълнено. Само случайност е избавила основния прокурор, фамилията му и чиновници. Към момента Наказателното произвеждане е за терористичен акт, сподели шефът на следствието. И добави, че ще се изследва цялата пръст изпод, както и химическия състав на взривното устройство.

Няма потърпевши при случая.

Огледът ще продължи и през нощта. Делото се управлява от Софийската градска прокуратура.

Към момента не се изключват никакви версии. Взривът е избухвал сега, когато автомобилът на основния прокурор се е изравнил с другата кола, добави Сарафов.

Маршрутите, употребени от НСО, са секретни, има и аварийни такива. Може да са заложени клопки по всички вероятни. Очевидно основният прокурор е цел за ликвидиране, изясни той.

Взривът е избухнал сега, когато автомобилът на основния прокурор е минал в средата на огромен дъгообразен завой, където скоростта се понижава доста. Заложено е в действителност професионално, разясни още шефът на следствието.

Сарафов съобщи, че с главния прокурор се чува непрекъснато, както и че не може да каже кои са обвинените.

Надявам се, че НСО ще вземе всички ограничения за отбрана на основния прокурор. Говорим за посягане против един от основните мъже в страната, прикани Сарафов.

Според шефа на Националната полиция гл. комисар Атанас Илков в 11,50 е постъпил сигнала от НСО, че по отношение на автомобил на основния прокурор е взривена бомба. След 5 минути регионът бил отцепен.

" Започнаха всеобщи инспекции на всички, които се движат в региона. Сформира се действен щаб, в който бяха включени всички структури на Министерство на вътрешните работи, които имат пълномощия да работят по този случай. Анализират се всички данни. Действията бяха навременни ", сподели още Илков. И добави, че целият запас на Министерство на вътрешните работи и ДАНС е зает с извличане на информация за това закононарушение против държавността.

Подозираме и теч на информация. Всеки подробност би трябвало да се изследва, сподели още Сарафов.

Засегнати са всички институции. Подобно нещо ще излъчи сигнал към всички сътрудници, че България е беззащитна.

Насочена осколечна бомба е била взривена отдалечено под автомобила, в който е пътувал Иван Гешев, споделиха за " 24 часа " източници от спецслужбите. Става въпрос за атентат, а не за случай, разяснява единият източник.

Самият Гешев е бил в главния автомобил не е потърпевш, стана ясно по-рано от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР