Днес облачността ще се задържи значителна с превалявания, на повече

...
Днес облачността ще се задържи значителна с превалявания, на повече
Коментари Харесай

Жълт код за интензивни валежи е обявен в 10 области

Днес облачността ще се задържи забележителна с валежи, на повече места и по-интензивни след обяд и вечерта. Ще има и гръмотевици.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 11° и 16°, в София към 12°. Жълт код е разгласен в 10 области на Западна и Северна България за интензивни превалявания. Очакваните количества с дъжд са до 20-25 mm. Ще духа слаб, в Югоизточна България и тук-там северно от планините сдържан до мощен юг-югозападен вятър. 5 области в Южна България са с жълт код за мощен вятър, като поривите ще доближават до 22-24 m/s.

Максималните температури ще бъдат сред 21° и 26°, в София към 22°. През нощта против сряда преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време.

В планините ще бъде със забележителна облачност и превалявания, на повече места след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, след обяд и вечерта тук-там с валежи. Ще духа сдържан, по южното крайбрежие краткотрайно мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е от 16° до 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В сряда превалявания не се чакат, а температурите ще се покачат и ще бъдат сред 24 и 27 градуса, за София 24. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР