Днес облачността ще е променлива, без валежи, съобщиха от Националния

...
Днес облачността ще е променлива, без валежи, съобщиха от Националния
Коментари Харесай

И днес положителни дневни температури

Днес облачността ще е променлива, без превалявания, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИХМ). В утринните часове на обособени места в котловините в Югозападна България и Горнотракийската равнина ще е с ниска облачност или мъгла.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен и с него ще нахлуе относително леден въздух. Минималните температури ще останат без основна смяна - най-вече сред минус 3° и 2°, в София - към нулата, само че дневните ще се намалят и ще са сред 5° и 10°, в южните региони и малко по-високи, в София - към 5°.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан, в северните региони - до мощен.

Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, сутринта по най-северното крайбрежие 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 5°, на 2000 метра - към минус 1°.

В петък ще доминира облачно време. На места, основно в Западна България, ще превали дъжд, по-късно след обяд и вечерта в Предбалкана и високите котловинни полета - дъжд и сняг.

Вятърът ще е сдържан до мощен, сутринта краткотрайно от запад-югозапад, след обяд още веднъж от запад-северозапад. Температурите ще останат без основна смяна - минималните близки до 0°, а дневните в множеството места сред 5° и 10°.

В събота ще остане прохладно. На места, основно в Северна България, ще има още валежи, от дъжд или дъжд и сняг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР