Днес няколко медии, в това число ANI, The Times of

...
Днес няколко медии, в това число ANI, The Times of
Коментари Харесай

Автоматичната лунна станция Чандраян-2 откри спускаемия апарат Викрам!

Днес няколко медии, включително ANI, The Times of India и India Today оповестиха, че орбиталната автоматизирана лунна станция “Чандраян 2 ” е съумяла да откри мястото на рухване на спускаемия уред “Викрам ”. 

“Орбиталният уред е снимал термално изображение на спускаемия уред. Все още нямаме връзка. Ще се опитаме да установим контакт скоро ”, оповестява шефът на индийската галактическа организация Каиласавадиву Сиван.

Напомням на читателите, че “Викрам ” стартира процедурите по кацане в региона на Южния полюс на Луната на 6-ти септември, малко преди среднощ. Всичко изглеждаше обикновено до височина от 2 километра над лунната повърхнина, когато сигналът ненадейно прекъсна. И до ден сегашен не се знае сигурно какво тъкмо се е случило. 

Индийската галактическа организация към момента не е разгласила фотографията от “Чандраян 2 ”, само че съгласно първичната информация “Викрам ” се намира на 500 метра от предстоящото място на кацане. При това съществува възможност да не се е разрушил, а да е в относително непокътнато положение. Разбира се, това, че наподобява недокоснат, не е гаранция, че електронните съставни елементи на борда работят и че спускаемият уред ще може да реализира радиоконтакт. 

Остава да разберем също по този начин дали американският ретрорефлектор, който е на борда, е оживял при рухването – това е въздържан инструмент и няма потребност от радиокомуникация. 

Следете страниците на КОСМОС БГ за настоящи вести по отношение на задачата! 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР