Днес народните представители не успяха да свършат работата, за която

...
Днес народните представители не успяха да свършат работата, за която
Коментари Харесай

След сблъсъци, обиди, счупени очила и плюене: Заседанието на НС беше прекратено

Днес народните представители не съумяха да свършат работата, за която са били определени от българския народ, само че за сметка на това съвещанието им ще бъде запомнено поради грозния им скандал. В последна сметка, откакто се стигна до физически конфликти сред Политическа партия „ Възраждане “ и обединението „ Продължаваме Промяната – Демократична България “, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков предложи съвещанието да бъде прекъснато , а пленарната зала утвърди настояването и по този начин всички си потеглиха малко преди 10:30 часа.

Припомняме, че след днешния спор Веселин Вешев от „ Възраждане “ се оказа със счупени очила , сътрудника му от ПП-ДБ Манол Пейков – с одрана буза .

140 народни представители поддържаха предлагането съвещанието да бъде прекъснато . От Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Възраждане “ гласоподаваха „ срещу “.

Същевременно по-късно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява:

„ Това, което видяхте е дъното, съсипия и проваляне. Станахте очевидци на едни от най-срамните подиуми в актуалната история на българския парламент. Две кохорти се упрекваха взаимно. “

„ Плюха се, чупеха очила, късаха се ризи. Наричаха се джендъри против фашисти. Видях и много нападателни дами, с неприличен език. Стигна се до екстремизъм за навлизане в Народното събрание и искане за прелом и контрапреврат “, сподели още Нинова, представена от „ Фокус “.

„ В този екстремизъм, лакомия за власт, сделки с мафията за държавно управление. Не се чу нито дума за хората. Разграничавам Българска социалистическа партия от това, което се случи в Народното събрание. Категорично би трябвало да има наказания, само че желая да кажа, че Росен Желязков нанесе удар на българския парламент. Не можеш да блокира работата на Народно събрание поради екстремисти и фашисти. Той блокира работата на Народното събрание, той носи отговорност за това. Нямаме място в такава коалиция. Трябва да разберем каква конституционна промяна желае. Когато се изяснят, сме подготвени да отидем на диалози, само че на този стадий не “ , добави тя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР