Днес направихме поредна стъпка към реализацията на проекта за възстановяване

...
Днес направихме поредна стъпка към реализацията на проекта за възстановяване
Коментари Харесай

Фандъкова с поредна стъпка за ремонта на Княжевския лифт, но работи и по план Б

Днес направихме поредна стъпка към реализацията на плана за възобновяване на Княжевския въжен превоз. Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова, представена от БГНЕС.

Тя изясни, че общината е получила утвърденото задание за разработване на профилиран организационен проект от Регионалната ревизия по околната среда и водите. Предстои притежателят " Витоша ски " да получи информация.

Така, както всекидневно декларира подготвеност незабавно да работи, се надявам незабавно да внесе за координиране това задание и в Агенцията по горите, акцентира кметът.

" Витоша ски " не се отхвърля от реконструкцията на Княжевския въжен превоз

" За следващ път се цели казусът да затихне, без да бъде решен "

Тя уточни, че от Регионална инспекция за опазване на околната среда са удостоверили, че н е е нужна смяна в , а лифтът може да се възвърне в същото трасе.По нейни думи това е било доста значимо, тъй като е имало разнобой по тематиката и притежателят е считал, че това е належащо.

Фандъкова изясни, че след съгласуването с Агенцията по горите здравният проектант ще може да внесе заданието за профилирания обстоен организационен проект в Столичния общински съвет. Тя изрази вяра, че общинските съветници ще го поддържат.

Кметът обаче разясни, че се работи и по проект Б , чиято цел е да стане ясно дали механически е допустимо същите стъпки да се възстановят. Това ще разреши реконструкцията да се случи по-бързо, защото там няма да е небходим профилирания обстоен организационен проект.

Фандъкова акцентира, че е ангажимент на притежателя за реконструира лифта.

От " Витоша ски " лифта към този момент са декларирали, че за това.
 Фандъкова не вижда потребност проектът на Витоша да се трансформира, с цел да има лифтове
Фандъкова не вижда потребност проектът на Витоша да се трансформира, с цел да има лифтове

Новият въжен превоз може да бъде издигнат в стъпките на стария
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР