Днес над страната ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна

...
Днес над страната ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна
Коментари Харесай

Започва захлаждане, но есента все още е далеч

Днес над страната ще доминира слънчево време, с раздрана междинна и висока облачност, по-значителна над Северна България. В следобедните часове там ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб.

Максималните температури ще са сред 29 и 34 градуса, в Югоизточна България до 36 - 37 градуса, в София - към 29 градуса.

В планините ще бъде слънчево, вероятни са местни превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, по високите елементи мощен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 25 градуса, на 2000 метра - към 17 градуса.

По Черноморието времето ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са в интервала 29 - 33 градуса, температурата на морската вода – към 22 градуса.

В събота със леден атмосферен фронт ще нахлуят и дъждове и гръмотевични стихии. Минималните температури ще спаднат до сред 14 и 18 градуса, а оптималните – до към 30 градуса.

В неделя следва увеличаване напразно. Той ще донесе по-хладен въздух и прогнозата е дневните температури внезапно и доста да се намалят. Отново изгледите са за превалявания с гръмотевици. На места на вероятни и по-значителни количества.

От понеделник захлаждането ще обхване цялата страна, само че в края на месеца се чака циганско лято. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР