Днес над източната половина от страна все още ще превалява,

...
Днес над източната половина от страна все още ще превалява,
Коментари Харесай

Дневните температури слабо ще се повишат

Днес над източната половина от страна към момента ще превалява, до момента в който над Западна България ще бъде най-вече слънчево. След обяд временен дъжд ще превали на изолирани места в планините. Ще духа сдържан северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 22° и 27°.

Денят на следващия ден ще стартира със слънце, само че след обяд ще се развива купеста, на доста места в Южна България, купесто-дъждовна облачност и по здрач ще превали и прегърми. Максималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°, тук-там в южните региони от страната и по-високи.

По морския бряг ще има и слънце, след обяд и малко повече облаци, само че ще остане без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад.

Максималните температури на въздуха ще са към 20-22°. Температурата на морската вода е от 16 до 20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Рило-Родопската област и купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайно интензивни валежи и гръмотевици. По най-високите върхове ще превали сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад.

В началото на идната седмица още веднъж ще вали, в обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни, обилни по количество и с гръмотевични стихии. От сряда ще стартира покачване на температурите. Над Западна и Централна България ще има повече слънце, а над източните региони облачността ще е най-вече забележителна и ще има изолирани слаби превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР