Днес на виртуалната среща на страните от Шанхайската организация за

...
Днес на виртуалната среща на страните от Шанхайската организация за
Коментари Харесай

Путин увери лидерите на Китай и Индия, че ситуацията в Русия е под контрол

Днес на виртуалната среща на страните от Шанхайската организация за съдействие (ШОС), съветският президент се появи за първи път пред международни водачи, след опита за протест на Евгений Пригожин и армията му наемници.

ТАСС цитира думите на Владимир Путин пред държавните глави на страните от ШОС, в това число китайския президент Си Дзинпин и премиера на Индия Нарендра Моди: „ Руският народ е по-консолидиран от всеки път. Руските политически кръгове и цялото общество демонстрираха единение и висока отговорност за ориста на отечеството, като се оповестиха с обединен фронт против опита за въоръжен протест “.

Путин добави, че „ благодари “ и „ високо прави оценка “ реакцията на събитията в Русия от страните от ШОС, които съгласно него са подкрепили дейностите на Кремъл „ за отбрана на конституционния ред, живота и сигурността на жителите ".

Според известните данни обаче, Си Дзинпин въобще не е разговарял с Путин, а китайското външно министерство назова несполучливия боен прелом „ вътрешна работа “ на Русия. От своя страна индийският министър председател...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР