Днес на редовната сесия на Общинския съвет бе гласувано Община

...
Днес на редовната сесия на Общинския съвет бе гласувано Община
Коментари Харесай

Община Русе подписва меморандум за съвместни дейности с УНИЦЕФ

Днес на постоянната сесия на Общинския съвет бе гласувано Община Русе да подпише меморандум за съдействие с детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ). Предложението е на общинската администрация и цели да бъдат осъществени взаимни действия и ограничения, които ще спомогнат за възстановяване потребностите на децата и фамилиите бежанци и мигранти в България.

Предвид усилената бежанска и мигрантска вълна от страни като Украйна, Сирия, Афганистан и незаконното прекосяване на хора през границите на България, огромна част от тях и деца, най-често непридружени от родителите и близки и сложени в спомагателен риск, УНИЦЕФ подхваща дейности за осъществяване и финансиране на действия, ориентирани към отбрана и специфична протекция на децата бежанци и децата мигранти и техните фамилии в своята Програма „ 2023-2027 “.

Съгласно меморандума Община Русе се ангажира да обезпечи достъп до разнообразни форми на поддръжка на представители на УНИЦЕФ - информация и поддръжка за достъп до обществени услуги и приобщаване, както и протекция и помощ от принуждение. Ще бъде координирана и връзката с способени органи и публични снабдители на обществени услуги на територията на община Русе.

Очаква се през идната седмица представители на УНИЦЕФ и Държавния секретариат по миграция на Конфедерация Швейцария да посетят Община Русе. Визитата ще се реализира в границите на план „ Подобряване на поддръжката и интеграцията, системата за грижа изакрила на децата бежанци и мигранти в страните от Европейски Съюз ”. Делегацията ще посети Кризисния център за непридружени деца бежанци, както и Центъра за поддръжка на бежанци „ Синя точка “ на БЧК – Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР