Днес на Градския стадион в Русе завърши ултрамаратонът Дунав 24

...
Днес на Градския стадион в Русе завърши ултрамаратонът Дунав 24
Коментари Харесай

Ултрамаратонът „Дунав 24 ч. бягане“ приключи с върхово световно постижение

Днес на Градския стадион в Русе приключи ултрамаратонът „ Дунав 24 ч. тичане “. Той започва през вчерашния ден и бе открит от заместник-кмета Златомира Стефанова. В надпреварата се включиха над 80 участници от 5 страни - България, Румъния, Франция, Ирландия и Украйна. Организатор на спортния конгрес са ултрамаратонецът Вихрен Иванов и Спортно лекоатлетически клуб „ Дунав “ с поддръжката на Община Русе.

„ Русе е горделив, че посреща толкоз готови спортисти, които с толкоз огромно предпочитание пребориха себе си и надскочиха досегашните си резултати “, показа кметът Пенчо Милков, награждавайки спечелилите. Той изрече своята признателност за организацията на събитието и към множеството участници и доброволци, станали съпричастни с него.

Ултрамаратонът е първият за България, който се организира на писта. Дисциплините, в които се състезаваха спортистите, бяха самостоятелно 6, 12 и 24 часа. Имаше засичане на 50 км, 100 км и 100 благи, както и щафета от трима състезатели по 2 ч.

По време на ултарамаратона бе реализирано и върхово достижение – Андрей Габриел Айленей избяга 268 км. и 95 м. в границите на 24 ч., което е второ в света за годината. Специална премия бе дадена и на тримата русенски доайени, които направиха щафетно тичане в категорията „ 50 + “. Тяхната обща възраст бе 214 година, като те са добре познати измежду русенските бегачи.

Всички резултати от ултрамаратона „ Дунав 24 ч. тичане “ можете да видите тук - https://speedhive.mylaps.com/LiveTiming/OTTSNRVR-2147483654/Sessions/OTTSNRVR-2147483654-1073741831
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР