Днес, на 4-ти август, космическият кораб “Юнити от серия “СпейсШипТу

...
Днес, на 4-ти август, космическият кораб “Юнити от серия “СпейсШипТу
Коментари Харесай

Успех! Върджин Галактик проведе важен експериментален полет на СпейсШипТу

Днес, на 4-ти август, галактическият транспортен съд “Юнити ” от серия “СпейсШипТу ” възобнови тестовата си стратегия! Сигурно си спомняте, че на 1-ви юни (справка) беше извършен пробен полет, след което Върджин Галактик оповести, че следва интервал на пауза, през която корабът беше изведен от употреба, с цел да бъдат приложени резултатите от научените уроци от първия стадий на тестванията. Тази пауза продължи близо два месеца. Е, през днешния ден тя завърши и “СпейсШипТу ” още веднъж лети на пробни атмосферни полети!

За разлика от съвсем всички други компании, които изпитват корабите си в безпилотен режим, полетите на Върджин Галактик са постоянно пилотирани. Днес на борда на “Юнити ” летяха Дейв Маккей и СиДжей Стъкроу, а самолетът-носител “УайтКингТу ” беше ръководен от Никола Песил и Майк Масучи.

В рамките на днешния сполучлив полет корабът хвърча за пръв път с всички съществени съставни елементи, без специфичното гориво за мотора. За пръв път резервоарите бяха цялостни с полутечен хелий и азотен оксид! Както беше предходният полет, по този начин и в този момент беше употребен воден баласт, с цел да бъде симулирано държанието на кораба при изразходването на гориво.

“Ние сме фактически задоволени от това, което видяхме през днешния ден. Събрахме стотици гигабайти данни, с цел да бъдат оценени, а от гледната точка на водача чувството беше в действителност прелестно ”, показа Дейв Маккей. “Всички от Върджин Галактик и компания СпейсШип би трябвало да са горди, “Юнити ” е прелестен транспортен съд! ”

Това беше значима стъпка към идните полети, при които за пръв път ще бъде задействан и ракетният мотор. Може би още до края на тази година човек ще полети в космоса с новия транспортен съд.

Инфо: Върджин Галактик

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР