Днес, на 11 септември, на Земята се върнаха успешно трима

...
Днес, на 11 септември, на Земята се върнаха успешно трима
Коментари Харесай

Трима души се върнаха благополучно на Земята след космическо пътешествие

Днес, на 11 септември, на Земята се върнаха сполучливо трима души след 169 дни престой в космоса. По време на галактическия престой тримата означиха връх – общо 82 часа научни проучвания в границите на една седмица, което се случи през юли.

Завръщането на астронавт Стийв Суонсън от НАСА, на космонавти Олег Артемиев и Александър Скворцов бе факт рано тази заран, в 5:23 часа българско време. Космическият транспортен съд, с който се завърнаха, бе “Союз ТМА-12М ”.

 Trio Returns to Earth

На фрагмента: Олег Артемиев (вдясно), Александър Скворцов (по средата) и Стийв Стуонсън (вляво) след завръщането си през днешния ден. Credit: NASA TV

На орбита на борда на “Международната галактическа станция ” не престават да работят съветският космонавт и пълководец Максим Сураев, астронавтът на НАСА Рийд Уайзман и европейският астронавт Александър Герст.

По време на своя престой на станцията, Суонсън, Артемиев и Скворцов обиколиха Земята повече от 2 700 пъти, пропътуваха над 114 милиона километра и посрещнаха пет товарни галактически кораба – два съветски “Прогрес ”, последния европейски транспортен съд “Жорж Льометър ”, “Драгън ” и “Сигнус ”.

Научната работа беше значима, защото НАСА и Роскосмос следващата година възнамеряват да проведат галактическа задача, която ще продължи цяла една година.

Подобна дълготрайна задача не е провеждана от епохата на съветската станция “Мир ”. Тя ще е първа за “Международната галактическа станция ”.

Тримата, които се завърнаха на Земята, ще бъдат сменени от астронавт Бари Уилмор на НАСА и космонавти Александър Самокутяев и Елена Серова. Техният галактически транспортен съд ще излети от Байконур на 25 септември тази година.

Инфо: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР