Днес, на 1 април, ще се проведе виртуална среща между

...
Днес, на 1 април, ще се проведе виртуална среща между
Коментари Харесай

Виртуална среща между израелски и американски официални лица за Рафах

Днес, на 1 април, ще се организира виртуална среща сред израелски и американски публични лица по тематиката за плануваната от Израел атака в Рафах, в Ивицата Газа, заяви израелски източник седмица откакто Израел анулира визитата на делегация във Вашингтон, съобщи Агенция Франс Прес.


" Срещата е планувана за през днешния ден и ще бъде онлайн. Възможно е да има персонална среща по-късно през седмицата ", съобщи източник при изискване за анонимност.

Съобщението на Израел за идна атака в Рафах, град в южната част на линията Газа, където са струпани 1,5 милиона палестинци, множеството от които разселени, провокира огромна угриженост в интернационалната общественост.

Израел реши да не изпраща делегация във Вашингтон, както беше планувано, с цел да разиска плануваната си атака против Рафах, откакто на 25 март Съединените щати се въздържаха в Организация на обединените нации, което докара до приемането за първи път на резолюция на Организация на обединените нации, изискваща неотложно " преустановяване на огъня " в Ивицата Газа, повече от 5 месеца след началото на израелската атака.

Съединените щати, главният съдружник на Израел, се опълчват на каквато и да е широкомащабна сухопътна атака в Рафах. Президентът Джо Байдън е изискал от израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да изпрати делегация във Вашингтон за съвещания по отношение на проектите на Израел за Рафах. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР