Днес, на 01 октомври 2019 г. в Студентски град в

...
Днес, на 01 октомври 2019 г. в Студентски град в
Коментари Харесай

В Студентски град отваря врати първото по рода си споделено пространство за учене

Днес, на 01 октомври 2019 година в Студентски град в София ще отвори порти StudyHub - първото по рода си споделено пространство за учене в България. Всичко стартира, когато екип студенти от няколко университета откриват проблем с неналичието на мотивация за учене измежду студентите, живеещи в общежития, заради отсъствието на подобаващи места за самоподготовка. Предприемчивите младежи се сплотяват и със взаимни старания вземат решение да основат съвременно пространство по западен модел, което да реши този проблем и по този начин да промени Студентски град към по-добро.
ИКЕА застават зад амбициозната концепция на младите студенти и я поддържат като напълно подреждат пространството. В плана се включват интериорните дизайнери на шведската компания, които преобразяват помещението и го трансформират в уютно място, където студентите да откриват повече ентусиазъм и мотивация. 

StudyHub e споделено пространство за учене, построено въз основата на философията за споделени работни места. Новата локация ще предлага кътове за самоподготовка и общи зони, в които студенти от разнообразни университети и специалности ще могат да се свързват или да участват на културни и просветителни събития.
StudyHub ще има денонощен достъп без почивен ден. Помещението разполага с приспособена среда за хора в неравностойно състояние и e с непрекъснато отдалечено видеонаблюдение за сигурност. Желаещите да го посетят могат да се възползват от семeстриални и месечни карти за достъп.
Създателите на StudyHub образуват съдружие " Студенти в деяние ", посредством което управляват плана. Младите запалянковци сами се сблъскват с казуса за липса на уместно за учене място, откакто една вечер им се постанова да учат в бензиностанция заради липса на друго пространство. " Стаите в общежитията са една по 20 кв.м., а когато има и още двама съквартиранти концентрацията става невъзможна. В бензиностанцията имаше повече студенти, в сравнение с личен състав. Това ни удари като пестник, и разбрахме, че смяната е нужна " - споделя Мартина Георгиева, създател на сдружението.
" Ентусиазмът на студентите да се провеждат сами, с цел да решат наболял проблем е инфекциозен. Желанието ни е да подкрепим будните и инициативни младежи по пътя им към по-добър живот ", споделя Йоана Цонева, Маркетинг управител в ИКЕА България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР