Днес, Министерският съвет обяви приемането на решение за утвърждаване на

...
Днес, Министерският съвет обяви приемането на решение за утвърждаване на
Коментари Харесай

Кабинетът утвърди Национална аптечна карта

Днес, Министерският съвет разгласи приемането на решение за одобряване на Национална аптечна карта. 

Националната аптечна карта основава детайлен обзор на районите , общините и обитаемоте места, където липсват открити аптеки. Този разбор включва оценка на популацията в дадена област и техния достъп до аптеки, предоставящи разнообразни типове лекарства и услуги.

Сред дейностите, които ще бъдат обхванати от Националната аптечна карта, са разпределяне на лекарствени артикули за домашно лекуване , отчасти или изцяло финансирани от Националния здравноосигурителен фонд (НЗОК). Също по този начин, в нея са включени и процесите по подготвяне на лекарствени артикули, както и отпущането на препарати със наличие на наркотични субстанции според Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.

Националната аптечна карта уголемява обсега си, включвайки и отпущането на медикаменти за ветерани, военноинвалиди и военнопострадали . Също по този начин, в нея са заложени и механизми за улеснено приемане на медикаменти по лекарско наставление, които не се финансират от обществени средства, както и за придобиване на лекарства без лекарско наставление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР