Днес Михаел Лошелер, главен изпълнителен директор на Opel Automobile GmbH,

...
Днес Михаел Лошелер, главен изпълнителен директор на Opel Automobile GmbH,
Коментари Харесай

Opel/Vauxhall печеливши, електрически и глобални с PACE!

Днес Михаел Лошелер, основен изпълнителен шеф на Opel Automobile GmbH, разгласи стратегическия проект PACE! за възобновяване на финансовите основи и усилване на устойчивата конкурентност и напредък. Всички начинания на проекта PACE! ще допринесат за постигането на позитивен действен свободен паричен поток, както и повтарящ се действен марж от 2% на първия стадий до 2020 и 6% до 2026 за автомобилното отделение. Комбинирайки мощните си страни ще бъде разгърната годишната синергия на равнище Groupe PSA на €1.1 милиарда до 2020 и €1.7 милиарда до 2026. Всички дейности ще допринесат за по-нисък финансов предел на равновесие за Opel/Vauxhall от 800 000 автомобила, създавайки печеливш бизнес модел без значение от възможните трудности.
Имайки цялостен достъп до технологиите на Groupe PSA, Opel/Vauxhall ще стане водач по ниски излъчвания на CO2 в Европа. Към 2024 година, всички европейски леки коли ще бъдат електрифицирани, като ще оферират напълно електрическо задвижване или plug-in хибридна версия наред с ефикасните мотори с вътрешно горене. До 2020 г, Opel/Vauxhall ще има четири електрифицирани модела на пазара, в това число Grandland X PHEV и идващото потомство Corsa с напълно електрическа версия.

Компанията ще усили своята конкурентоспособност до 2020, да вземем за пример посредством понижаване на разноските с €700 на автомобил. Ефективността на маркетинговите разноски ще бъде увеличена с над 10%. Цялостната успеваемост ще бъде увеличена посредством понижаване на сложността на всички функционалности със съответствие сред G&A/приходи от 5.6% на 4.7% и целяща да приведе компанията към бенчмарка за промишлеността във връзка с съотношението сред разноски за заплати и доходи. Оптимизирането на R&D и CapEx на 7-8% от приходите от коли, произвеждане и административни процеси до 2020 и реализирането на работен капитал от €1.2 милиард до 2022 също ще способства за огромна синергия.

Подобряването на конкурентоспособността на индустриалните фабрики ще докара до нови алокации на коли, които ще обезпечат по-добра степен на асимилиране през идващото десетилетие. Двете платформи CMP и EMP2 на Groupe PSA ще бъдат ситуирани във всички фабрики на Opel/Vauxhall. Като начало един SUV модел основан на EMP2 ще се създава през 2019 година в завода в Айзенах, а основаният на EMP2 модел в D-сегмента ще се създава в Рюселсхайм. Алокацията на задвижващите елементи в индустриалните обекти на Opel/Vauxhall ще бъде съпроводена от прекосяване от мотори и трансмисии на GM към такива на Groupe PSA.

“PACE! ще освободи нашия цялостен капацитет. Този проект е първокачествен за компанията, да отбрани нашите чиновници от препяствията и да направи Opel/Vauxhall устойчива, печеливша, електрифицирана и световна компания. Нашето бъдеще ще бъде обезпечено и ние ще допринесем с нашите немски отлични достижения за развиването на Groupe PSA. Изпълнението към този момент стартира с всички екипи, които са подготвени да реализират задачите,” съобщи Михаел Лошелер, CEO на Opel.

Планът е формиран с ясния блян да бъдат непокътнати всички фабрики и да има възпиране от насилствени съкращения в Европа. Необходимите и устойчиви съкращения на цените на труда ще се реализиран чрез ограничения като новаторски концепции за работното време, доброволни стратегии и даже схеми за ранно пенсиониране.

Всички нови коли на Opel/Vauxhall ще бъдат инженерно основани в Рюселсхайм, който ще бъде трансфорат в световен способен център на целия Groupe PSA. Първите експертни области са разпознати, да вземем за пример, горивни кафези, някои технологии за самостоятелно шофиране и асистиращи лидера разработки. Това в допълнение ще подсигурява немското инженерно качество и наличните нововъведения. Общата численост на платформите, които Opel/Vauxhall употребява за своите леки коли ще бъде понижена от 9 сега на 2 до 2024. Нещо повече, семействата мотори ще бъдат усъвършенствани от 10 понастоящем на 4. “Оптимизирането на архитектурите и фамилиите от двигателни доста ще понижи сложността на разработките и производството, което ще сътвори огромни резултати и синергии, допринасящи за общата доходност,” съобщи Лошелер.

Opel/Vauxhall ще премине на ефикасните и гъвкави автомобилни архитектури на Groupe PSA по-бързо от предстоящото в началото. От 2024 г нататък всички модели леки коли на Opel/Vauxhall ще бъдат основани на взаимни архитектури на Groupe PSA. Следващият модел, който ще бъде създаден през 2018 година, е Combo, а идващото потомство на бестселъра Corsa – през 2019 година Този темп ще бъде удължен с по една огромна премиера всяка година. Opel/Vauxhall ще стартира 9 нови модела до 2020 г, в това число всеки вид каросерия. Тази линия ще даде опция да се усили ценовата мощ на марките Opel/Vauxhall и да се понижи разликата по отношение на бенчмарка с четири пункта.

Ръстът на продажбите на в допълнение профилираните и укрепени марки Opel/Vauxhall ще бъде подсилен от начинания като стартирането на даже още по-привлекателни финасови оферти, както и цялостно лизингово обслужване посредством Финансовите услуги на Opel и Vauxhall.

Допълнително Opel ще навлезе в над 20 нови експортни пазара до 2022 година Освен това Opel ще изследва световните средносрочните благоприятни условия за печеливш експорт.

За да подтиква растежа на финансово привлекателната търговия с лекотоварни коли (LCV), Opel/Vauxhall ще стартира нови модели и ще навлезе в нови пазари с ясната цел да усили своите продажби на LCV коли с 25% до 2020 година спрямо 2017 година

“PACE! е създаден от Opel/Vauxhall в интерес на нашите чиновници като неотложен метод за увеличение на достиженията,” съобщи Лошелер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР