Днес Международният олимпийски комитет (МОК) продължи консултациите си с всички

...
Днес Международният олимпийски комитет (МОК) продължи консултациите си с всички
Коментари Харесай

МОК иска спортистите да тренират за Токио 2020

Днес Международният олимпийски комитет (МОК) продължи консултациите си с всички заинтригувани страни за Олимпийските игри в Токио 2020 година

Първите съвещания се организираха с Международните олимпийски летни спортни федерации. Консултации с Националните олимпийски комитети (НОК), представителите на спортистите, Международния параолимпийски комитет (IPC), други интернационалните федерации (IFs) и други заинтригувани страни ще се проведат в идващите дни.

Настоящото официално съобщение * дефинира правилата, открити от Изпълнителното бюро на МОК (ИБ), дружно с тяхното използване в съдействие с всички заинтригувани страни. МОК ще продължи да работи като виновна организация. В този подтекст МОК моли всички заинтригувани страни в границите на личните си пълномощия да създадат всичко, с цел да допринесат за ограничението на вируса.

Комюнике

Това е невиждана обстановка за целия свят и нашите мисли са с всички наранени от тази рецесия. Солидарни сме с цялото общество, с цел да създадем всичко, с цел да овладеем вируса.

Ситуацията към вируса COVID-19 също се отразява на подготовката за Олимпийските игри в Токио 2020 и се трансформира всеки ден.

МОК остава напълно зает с Олимпийските игри в Токио 2020 и на този стадий има повече от четири месеца преди игрите; няма потребност от фрапантни решения; и всевъзможни спекулации в този миг биха били контрапродуктивни.

МОК предизвиква всички спортисти да продължат да се приготвят за Олимпийските игри в Токио 2020, доколкото могат. Ще продължим да поддържаме спортистите, като се консултираме с тях и съответните им НОК и ще им предоставяме най-новата информация и разработки, които са налични за спортисти по целия свят на уеб страницата Athlete365 и посредством съответните им НОК и МФ.

МОК има убеденост, че многото ограничения, подхванати от доста управляващи по света, ще оказват помощ да се ограничи обстановката с вируса COVID-19. В този подтекст МОК приветства поддръжката на водачите на Г-7, изразена от японския министър председател Шиндзо Абе, който сподели: „ Искам да проведа съвършено Олимпиадата и Параолимпиадата като доказателство, че човешката раса ще овладее новия ковид, и получих поддръжка за това от водачите на Г-7. “

Ще продължим да действаме отговорно и постигнахме единодушие по следните значими правила по отношение на организирането на Олимпийските игри в Токио 2020:

1. Да се отбрани здравето на всички участващи и да се поддържа ограничението на вируса.

2. Да се защитят ползите на спортистите и на олимпийския спорт.

МОК ще продължи да следи обстановката 24/7. Още в средата на февруари бе основана работна група, състояща се от МОК, Световната здравна организация (СЗО), Организационния комитет на Токио 2020, японските управляващи и столичното държавно управление на Токио.

Целта на работната група е да обезпечи координирани дейности от всички заинтригувани страни. Нейната задача е да поддържа непрекъсната оценка на обстановката, с цел да образува основата за настоящото оперативно обмисляне и нужните акомодации. Работната група следи и осъществяването на другите решения. МОК ще продължи да следва напътствията на тази работна група. Решението на МОК няма да се дефинира от финансови ползи, тъй като с помощта на своите политики за ръководство на риска и обезпечаване, той във всеки случай ще може да продължи активността си и да извърши задачата си да провежда Олимпийските игри.

Предприети са редица ограничения.

Форматът на всички проби през март и април е изменен, с цел да разреши тестване на съществени детайли от игрите; запалването на олимпийския огън в Гърция и идващите детайли от щафетата с олимпийския факел в Япония бяха адаптирани; целият развой за подготовка на игрите е анализиран; и се основават различни проекти при положение на предстоящо усложнение.

В същото време тематиките и проблемите, избрани от Координационната комисия на МОК за игрите като цели, не престават да концентрират цялото внимание към Токио 2020, МОК и олимпийските заинтригувани страни. В тази връзка продължава работата по подготовката за лекоатлетическите дисциплини в Сапоро; противодействието на горещините продължава да бъде в детайли и усъвършенствано въз основата на спорт по спорт; и планирането на превоза и напредването на огромни групи от хора остават основен фокус на вниманието.

По отношение на идващите съвещания, изключително идното посещаване на Координационната комисия за обзор на плановете, бяха направени корекции в дневния ред и присъединяване. Докато дейностите остават планувани на същите дати, присъединяване в Токио ще бъде понижено, като се подсигурява, че членовете на Координационната комисия могат да участват на най-важната част от съвещанието посредством телеконференция. Същото ще бъде направено за всички последващи визити до по-нататъшно уведомление.

Ежедневната работа сред всички организации продължава, въпреки и от разстояние.

В момента всички заинтригувани страни в Олимпийското придвижване и спортистите са изправени пред обилни провокации към подсигуряването на финалните квалификации за продобиване на квоти за игрите. В някои страни за спортистите даже е мъчно да продължат постоянните си графици за тренировки. Солидарността и гъвкавостта, проявена от спортистите, МФ и НОК, които ръководят тези провокации в редица спортове дават убеденост на МОК.

Към днешна дата 57 на 100 от спортистите към този момент са квалифицирани за Игрите. За останалите 43% от местата, МОК ще работи с МФ, с цел да извърши всички нужни и на практика акомодации към съответните им квалификационни системи за Токио 2020, в сходство със следните правила:

1. Всички квотни места, които към този момент са разпределени към днешна дата, остават разпределени за НОК и спортисти, които са ги получили.

2. Остава опцията да се употребяват съществуващи и планувани квалификационни надпревари, където ще има обективен достъп за всички спортисти и тимове.

3. Всички нужни акомодации към квалификационните системи и разпределението на останалите места ще бъдат:

а) въз основа на резултатите от игралното поле (например класации на МФ или исторически резултати); и

б) отразяват, където е допустимо, съществуващите правила на съответните квалификационни системи (например потребление на класиране или съответни континентални / районни резултати от съответни състезания).

Всяко нарастване на квотите за спортистите ще се преглежда във всеки обособен случай и то единствено при изключителни условия с поддръжката на Организационния комитет Токио 2020.

МФ ще вършат оферти за всевъзможни акомодации към съответните им квалификационни системи въз основа на изложените нагоре правила. Адаптациите би трябвало да се ползват от съответния спорт заради разликите сред квалификационните системи. МОК към този момент вкара ускорена процедура за решение на тази обстановка. Всички нужни проверки на системите за подготовка за Токио 2020 по спортове ще бъдат оповестени до началото на април 2020 година и ще бъдат обявени на всички заинтригувани страни.

Президентът на МОК Томас Бах сподели: „ Здравето и благополучието на всички, които вземат участие в подготовката за Олимпийските игри в Токио 2020, са нашата грижа номер едно. Предприемат се всички ограничения за отбрана на сигурността и ползите на спортисти, треньорите и екипите за поддръжка. Ние сме олимпийска общност; поддържаме се взаимно в положителни времена и в сложни времена. Тази олимпийска взаимност ни дефинира като общественост. "

Президентът на Асоциацията на летните олимпийски интернационалните федерации (ASOIF), Франческо Ричи Бити, добави: „ Бих желал да благодаря на всички, участващи в организацията на Олимпийските игри в Токио 2020, и на всички спортисти и Международните федерации за огромната им еластичност. Ние споделяме същия метод и същите правила като МОК и сме толкоз ангажирани като МОК за сполучливите олимпийски игри в Токио 2020 година Ще поддържаме връзка и ще проведем спомагателни съвещания със всички заинтригувани страни. "

След консултациите си с МФ, МОК ще се свърже с НОК и представителите на спортистите в идващите дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР