Днес Lamborghini Squadra Corse представи пред света изцяло новата си

...
Днес Lamborghini Squadra Corse представи пред света изцяло новата си
Коментари Харесай

SC63: Новата WEC бегачка на Lamborghini

Днес Lamborghini Squadra Corse показа пред света напълно новата си спортна хибридна пистова кола SC63, с която компанията ще взе участие в категорията Hypercar на WEC шампионата на Международната автомобилна федерация FIA през идната година.

Новото Lamborghini SC63, което единствено след няколко седмици ще навлезе в интензивна тестова стратегия, ще запише присъединяване и в идващото издание на 24-те часа на Льо Ман, както и в GTP класа на IMSA WeatherTech Sports Car Championship Endurance Cup, включително и в 24-те часа на Дайтона и 12-те часа на Себринг.

По отношение на водачите, които ще работят най-сериозно с новата пистова кола, все още от Lamborghini залагат на тестовите си водачи Мирко Бортолоти и Андреа Калдарели, както и на Данийл Квят и Ромейн Грожан.

Lamborghini SC63, монококът на което е дело на Ligier, е изпълнено с хибридна задвижваща система с оптималната мощ от 680 конски сили, като моторът е напълно нов 3.8-литров, V-образен, турбо, основан особено за консолидиране в Hypercar колата.

От Lamborghini анонсират, че от идната година, един представител на SC63 ще се включи за цялостен сезон във FIA WEC, а втора кола ще се състезава в IMSA сериите в Северна Америка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР