“Днес Кремъл води агресивна хибридна война срещу България. Това е

...
“Днес Кремъл води агресивна хибридна война срещу България. Това е
Коментари Харесай

Денков: Кремъл води агресивна хибридна война срещу България

“Днес Кремъл води нападателна хибридна война против България. Това е директно доказателство, че
в страната ни е победила демокрацията и съществена роля за това има присъединението на
България към НАТО и Европейски Съюз. ”

Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков на конференция във връзка 20-годишнината от участието ни в НАТО. Той подсети думите на Владимир Путин, че
разширението на алианса е опасност за Русия. Но и че натовски войски по границата със
страната не е имало, до момента в който Москва не е нападнала Крим през 2014 година

Николай Денков приказва на конференцията, вдясно от премиера са президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси, вицепремиерът Мария Габриел и министърът на защитата Тодор Тагарев. 

“Врагът на Путин не е алиансът. Най-голямата опасност за режима там е одобряването на демокрацията по границите на Русия ”, безапелационен е Денков. И настоя, че НАТО е съюзът, който подсигурява сигурност.

“Членството на НАТО в днешни дни е на първо място отговорност към нашата лична сигурност и на съдружниците ни, а това значи създаване на съответни и модерни отбранителни качества ”, съобщи президентът Румен Радев. Той повтори тезата си, че войната, която водят Русия и Украйна, би трябвало да се реши по пътя на дипломацията.

“Аз не одобрявам изявления на някои водачи, че е време да изпратим войски в Украйна, въпреки и на двустранна основа. Длъжни сме да оказваме помощ на Украйна, само че сме длъжни и да не позволяваме рискова ескалация и въвличането на всички нас в спора, което значи световен конфликт с непредвидими последици за човечеството ”, предизвести Радев.

Идеята войски от алианса да се пратят в Украйна
бе стартирана от френския президент Еманюел Макрон. Категорично “против ” това обаче се оповестиха както страните в Европа, по този начин и Съединени американски щати.

“Изказвам своята признателност и благодарност към поколенията държавници преди нас, създали геостратегическия избор България да стане част от Северноатлантическия пакт. Избрахме да се присъединим към съюз на страни, които дружно пазят сигурността, свободата и икономическия си прогрес. Само с обединени старания, споделяйки положителни
практики и откроявайки приноса на България в НАТО, можем да сме по-силни ”, сподели вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР