Днес комуникацията е всичко. За малко време да изразиш максимално,

...
Днес комуникацията е всичко. За малко време да изразиш максимално,
Коментари Харесай

Как да станем по-добър събеседник и да подобрим общуването?

Днес връзката е всичко. За малко време да изразиш оптимално, да направиш усещане, да бъдеш издирван и харесван събеседник. Това се отразява на целия ни живот - от кариерата и бизнеса до другарствата ни и свободното време. Каналите нямат значение, въпреки да има специфичност в това, дали поддържаме връзка онлайн или виртуално, в основата си - нещата са доста елементарни. са неповторима комбинация от топлина, богата обща просвета, мъдрост, сензитивност, разум, възприятие за комизъм. Такава композиция, която откликва на самите нас по един бездънен, подсъзнателен метод. Но можем да имаме триумф в общуването и без да притежаваме онази рядка харизма, просто като сме осъзнати за полезността на хубавата връзка и като имаме поради следното:

Някои качества се развиват цялостен живот, някои са вродени и не могат да бъдат измитирани или усвоени от някъде - каквото е възприятието за комизъм, да вземем за пример. С някои от тях съзряваме, те са резултат и от житейския ни опит. Онази характерна мъдрост и знание за света и хората, които идват след трагични събития и непрекъснатото осъзнаване на всяко нещо, което се случва с нас, на всеки човек, който срещаме.

И въпреки всичко, може би има някои качества, които целеустремено можем да развиваме у себе си, с цел да подобрим общуването си, да бъдем харесвани и да получим това задоволство от срещите с другите.

Емоционалната и обществената ни просветеност.

е способността на човек за сполучливо създаване на взаимоотношения, схващане и свързване с другите, опцията да се движи в обществените среди. не е обвързана с прочувствено обвързване, колкото с схващане, предвидливост и добиване на максимума от дадена отзивчива обстановка.



е способността да разбираме и одобряваме страстите, възприятията и скритите механизми, които ни карат да реагираме по един или различен метод. Това самопознание ни прави отворени и към страстите на близките, води до насърчаване на емпатията (умението да се поставяш на непознато място, да съпреживяваш), кара ни да разбираме непознатите претекстове.

С тези две оръжия на наша страна, ние към този момент сме добър събеседник, тъй като знаем какъв брой значимо е чуването, вярната прочувствена реакция. Знаем по какъв начин да подходим към даден човек и по какъв начин да създадем общуването задоволително. Това обаче не стига.

“ Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога би трябвало ти да вървиш при тях - " Мечо Пух " ”

Поемане на самодейността

Всяко пътешестване стартира от първата крачка, това е ясно, само че в случай че желаеме забавно и удовлетворяващо другарство, би трябвало първо да има такова. Учудващо е, какъв брой хора ги е позор или изпитват стеснение да се приближат към някого и да поведат диалог с него. Не е наложително " химията " да стане, да се роди другарство на мига, само че смелостта, силата на самодейността ни прави привлекателни и постоянно печели благосклонности най-малко първоначално. Хората, които вършат първата крачка, постоянно се запомнят от другите. И без значение по какъв начин протече диалогът, той постоянно е мотив да опознаем по-добре човек, себе си, да придобием опит.

Как да поведем диалога в по-интересна посока

Вместо " Как си? ", " Какво прави през днешния ден? " - ето по какъв начин може диалогът да бъде по-вълнуващ:

" Разкажи ми повече за себе си! "
" Как стартира тази работа? "
" Кое беше най-вълнуващото нещо, което ти се случи днес/тази седмица/на почивката? "
" Какво би искал/а да постигнеш тази година/в работата? "

Избягвайте тематики за вяра, секс, политика - въобще тематики, които разделят хората.
Разчитайте езика на тялото, когато станете отегчителни и сменете тематиката.
Бъдете любопитни, без да любопитствате.



Укротяване на егото

Дори да сме обществено и прочувствено интелигентни хора, същински положителните събеседници постоянно са водени от една доброжелателност в общуването. Желанието да се получи забавен, удовлетворяващ диалог, който да остави добър спомен, е претекст на хората, които притеглят другите хора точно поради удоволствието от общуването с тях. Такива събеседници не се акцентират, не се слагат на напред във времето, а търсят равнопоставеност в диалога, дават чувството, че индивидът, с който поддържат връзка - без значение дали е началника им или чистачката в офиса - са еднообразно значими, забавни и вълнуващи хора.

“Пазете покрай себе си тези хора, които изваждат най-хубавото от вас. Те оказват помощ да върнете самочувствие и убеденост, когато ги загубите. ”

Добротата да извадим положителното от другите

Имам другарка, с която, за жалост, се виждаме доста рядко. Но след всякога, когато се забележим, даже доста небрежно, си потеглям с чувството, че аз съм проницателен, забавен, трогателен човек. Тя ме кара да се одобрявам, да се разтварям към другите, тъй като имам какво да им покажа. Тя е подобен човек с всичките си другари. Без ласкателства и всякакви трикове, просто, тъй като ме познава и знае защо аз желая да бъда харесвана. Такива хора употребяват познанието си (по-точно поради положителната прочувствена интелигентност) с една особена добрина. Да видят хората към себе си щастливи, уверени, сияещи от възприятие за лична полезност. Това е едно изключително огледало от добрина и то е във всички нас, единствено би трябвало да позволим на тази си страна да се покаже.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР