Днес, като част от продължаващия отговор на ужасяващата брутална война

...
Днес, като част от продължаващия отговор на ужасяващата брутална война
Коментари Харесай

САЩ санкционират Кадиров и три от жените му

Днес, като част от продължаващия отговор на ужасяващата брутална война на Русия против Украйна , Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към Министерството на финансите на Съединени американски щати дефинира 22 лица и 2 организации , в това число голям брой лица, които са подкрепили държавното управление на Руската федерация в Украйна, както преди, по този начин и по време на по-нататъшното навлизане на Русия в Украйна през 2022 година Сред санкционираните също е включена оперативна група Русич, неонацистка паравоенна група , която е взела участие в борби дружно с съветската войска в Украйна , както и като двама от нейните висши ръководители.

Днешните дейности се подхващат в съгласуваност с тези , подхванати от Министерството на търговията на Съединени американски щати, което постанова спомагателни ограничения за надзор на износа за по-нататъшно привеждане в сходство с сътрудници и съдружници, както и от Държавния департамент на Съединени американски щати против защитата на Русия и високо софтуерни промишлености, както и прокси органи .

" Съединените щати ще продължат да подхващат решителни дейности, с цел да държат Русия виновна за нейните военни закононарушения, жестокости и експанзия ", сподели министърът на финансите Джанет Йелън. " Докато Украйна упорства да пази свободата си, през днешния ден ние подхващаме стъпки за по-нататъшно утежняване на способността на Русия да възвърне армията си , да търсим отговорност от причинителите на принуждение и в допълнение да изолираме финансово Путин. "

Владимир Валериевич Комлев  е ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на NSPK, сдружение, благосъстоятелност на Централната банка на Руската федерация , което ръководи мрежата от платежни карти Мир в страната . Русия сътвори своя лична държавна система за разплащане с карти през 2014 година от боязън от глобите на Съединени американски щати и Европа. В ролята си Комлев разпространява мрежата Мир в други страни, което в последна сметка може да помогне на Русия да заобиколи интернационалните наказания.

Виктор Олегович Жидков  е ръководител на Управителния и Изпълнителния съвет на Небанкова кредитна институция Акционерно сдружение Национален сетълмент депозитар (НСД), централен депозитар на скъпи бумаги на Русия . В ролята си Жидков извършва тактиката за развиване на НСД и дава отговор за укрепването на ролята на депозитаря в инфраструктурата на финансовия пазар на Русия. 

Еди Владимирович Астанин  е ръководител на Управителния съвет и ръководител на Изпълнителния съвет на акционерно сдружение Небанкова кредитна организация Централен контрагент Национален клирингов център (CCP NCC), снабдител на клирингови услуги на основаната в Москва борса . До 2020 година Астанин заема и длъжността ръководител на Изпълнителния съвет и член на Надзорния съвет на НСД.

Андрей Генадиевич Мелников  е общоприет шеф на Руската организация за гарантиране на депозитите , държавна организация. Отговорен за или съизвършител в, или за това, че е взел участие, директно или непряко, в дейности или политики, които заплашват мира, сигурността, стабилността, суверенитета или териториалната целокупност на Украйна, и за одобряване на държавна власт над която и да е част или район на Украйна без разрешението на държавното управление на Украйна.

Мария Алексеевна Львова-Белова е президентски комисар по правата на децата на Русия и работейки директно под управлението на Путин , управлява напъните на Русия да депортира хиляди украински деца в Русия . Усилията на Львова-Белова съответно включват насилственото осиновяване на украински деца в съветски фамилии, по този начин нареченото " патриотично образование " на украинските деца, законодателни промени за ускорение на даването на поданство на Руската федерация на украински деца и умишленото лишаване на украински деца от силите на Русия.

Рамзан Ахматович Кадиров , водачът на съветската република Чечня и жесток пълководец с докладвани връзки с предходни случаи на изтезания и убийства , активизира чеченци да се бият в Украйна. Публично описвайки себе си като " пехотинец " на Путин , Кадиров е нараснал в чин " генерал-лейтенант " за ролята си в по-нататъшното навлизане на Русия в Украйна. Чеченските елементи, съюзени с Кадиров, са работили в Буча, където съветските войски са направили зверства

OFAC предприе дейности против някои от най-близките му членове на фамилията:  Медни Мусаевна Кадирова (Медни) е една от съпругите на Кадиров ; Фатима Шейхиевна Хазуева ( Фатима) е една от съпругите на Кадиров ; Аминат Ахмадова ( Аминат) е една от съпругите на Кадиров ; Айшат Рамзановна Кадирова (Айшат) е най-възрастната от възрастните дъщери на Кадиров и се занимава с културни каузи в Чечения; Карина Рамзановна Кадирова (Карина) е една от възрастните дъщери на Кадиров и началник на просветителна институция в Чечения; Табарик Рамзановна Кадирова (Табарик) е една от възрастните дъщери на Кадиров.

Кадиров преди този момент бе глобен през декември 2020 година и през декември 2017 година според Закона за отчетност на Сергей Магнитски за върховенството на закона от 2012 година Кадиров също е глобен от Австралия, Канада, Европейски Съюз, Япония, Швейцария и Обединеното кралство.

Турпал-Али Вахаевич Ибрагимов ( Ибрагимов), братовчед на Кадиров . Ибрагимов е заемал голям брой високопоставени позиции в Чечня и съгласно сведенията е взел участие в извънсъдебните убийства.

Оперативна група (Русич ) е неонацистка паравоенна група, която е взела участие в борби дружно с съветската войска в Украйна , в това число покрай Харков, през 2022 година " Русич " има дълга история на боеве дружно с подкрепяни от Русия проксита в региона на Донбас в Украйна, а през 2015 година наемниците от " Русич " бяха упрекнати и снимани в осъществяване на зверства против умряли и пленени украински бойци . " Русич " е обвързвана с частната военна компания " Вагнер ".

" Русич " се управлява от Алексей Юревич Милчаков (Милчаков) и Ян Игоревич Петровски (Петровский). Милчаков, който си сътвори известност на изключителна грубост, беше ранен в първичната борба на " Русич " покрай Харков, Украйна през 2022 година Петровски, който беше експулсиран от Норвегия през 2016 година, откакто беше разгласен за опасност за националната сигурност, е водещият боен треньор на " Русич " и размени Милчаков като пълководец след раняването му.

След окупацията на Крим  от Русия, прокурорите и съдиите, настоящи като съветски окупационни управляващи в по този начин наречената Република Крим, постоянно са издавали политически стимулирани решения , не са спазвали гаранциите за обективен правосъден развой и са били незаслужено ориентирани към религиозни и етнически малцинства.

Сергей Викторович Булгаков (Булгаков) е хипотетичният " заместник-прокурор и старши консултант на правораздаването " на по този начин наречената " Република Крим ".

Андрей Николаевич Долгополов (Долгополов) е хипотетичният ръководител на Киевския областен съд в Симферопол в по този начин наречената Република Крим, а Михаил Николаевич Белоусов (Белоусов) и Виктор Анатолиевич Можелянски (Можелянский) са съдии в същия съд. Тримата чиновници се считат за най-активните при издаването на политически стимулирани решения и са наричани " мисионери на Кремъл ". И тримата са взели участие в издаването на присъдите против украински моряци. Организацията на обединените народи изрази угриженост, че присъдите не дават отговор на правосъдните гаранции, нужни за военнопленници според интернационалното филантропично право. Тези съдии също са постановявали пристрастни присъди против членове на етнически малцинствени групи в района, в това число кримски татари.



Дмитрий Сергеевич Грамашов (Грамашов) е съветски офицер от ФСБ, търсен от управляващите на Украйна за противозаконна активност в региона на Крим в Украйна и гонене на публицист с репресии. Грамашов също взе участие в всеобщи претърсвания и арести на етнически кримски татари и оказва помощ на Русия в нейната политика срещу проукраинското население на полуострова.

Министерството на финансите също подхваща спомагателни дейности за спиране на достъпа на Русия до основна услуга от американски компании . Днес OFAC издаде определение забраняващо износа, реекспорта, продажбата или доставката , директно или непряко, от Съединените щати или от лице от Съединените щати, където и да се намират, на услуги за квантови калкулации на всяко лице, намиращо се в Руската федерация

Във връзка с това решение OFAC издава нови насоки. Това деяние добавя спомагателни дейности, подхванати през днешния ден от Министерството на търговията, което наложи спомагателен експортен надзор за Русия и Беларус върху хардуера, софтуера и технологиите за квантови калкулации , наред с други неща. В допълнение, Държавният департамент наложи спомагателни наказания на съветски компании, поддържащи квантови изчислителни качества, които оказват помощ военната машина на Русия. Заедно тези дейности на държавното управление на Съединени американски щати в допълнение ще влошат способността на Русия да възвърне своята войска с съвременна софтуерна поддръжка , на която преди този момент е разчитала от Съединените щати.

Успоредно с това деяние OFAC санкционира сектора на квантовите калкулации в стопанската система на Руската федерация според E.O. 14024. Това решение разрешава налагането на наказания на всяко физическо или юридическо лице, решено да оперира или е работило в този бранш на стопанската система на Руската федерация и по този метод уголемява способността на Съединените щати бързо да постанова спомагателни стопански разноски на Русия за нейната война в Украйна. Това деяние се основава на предходни решения, предвиждащи наказания против тези, които оперират или са работили в счетоводството, тръстовете и образуването на сдружения, управническото консултиране, авиокосмическата индустрия, мореплаването, електрониката, финансовите услуги, технологиите и секторите на защитата и обвързваните с тях материали на стопанската система на Руската федерация .
 Фон дер Лайен: Санкциите против Русия остават, помощта за Украйна продължава Обновена
Фон дер Лайен: Санкциите против Русия остават, помощта за Украйна продължава

Тя приказва и за промени на енергийния пазар на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР