Днес, към 16.00 часа от щаба на независимия кандидат за

...
Днес, към 16.00 часа от щаба на независимия кандидат за
Коментари Харесай

29 жалби за нарушения от щаба на Мая Манолова към ОИК

Днес, към 16.00 часа от щаба на самостоятелния претендент за кмет на София Мая Манолова са подадени 29 тъжби към Общинската изборна комисия за нарушавания в изборния ден.

Сред най-фрапантните случаи е 26-та секция в 22 СОУ, която оперира с печата на 25-та секция, т. е. бюлетините, пуснати там, ще бъдат недействителни.

Дискриминация е проявена към трима души – законно упълномощени представители на ИК на Манолова, които не са позволени да се записват в секция 1, 2 и 3 в 137 СОУ в ж. к. „ Люлин “. Трети случай – още по-абсурден, е от кв. „ Дружба “, където е отказана регистрация на представител на ИК на Мая Манолова от ръководител на секционна изборна комисия, с аргумента, „ че е общоизвестен фактът, че Никола Вапцаров е мъртъв “. Припомняме, че ръководителят на Инициативния комитет на гражданския претендент за кмет Мая Манолова е Никола Вапцаров – праплеменник на огромния стихотворец. Другият сигнал е от 5-та секция в Първа математическа гимназия в „ Красно село “, където жител е получил авансово попълнена бюлетина за различен претендент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР