Днес живеем в класово общество, разделено на две - на

...
Днес живеем в класово общество, разделено на две - на
Коментари Харесай

Никола Филчев : Олигарсите забогатяха по престъпен начин, влияят на политическата система

Днес живеем в класово общество, разграничено на две - на богатите и на трудещите се. Богатите ни споделят по какъв начин да живеем, те дефинират разпоредбите, сподели някогашният основен прокурор Никола Филчев в изявление пред Даниела Тренчева в " Ничия земя " по Нова телевизия.

Преди 30 години българският народ, управителен от своите държавници, направи своя избор да строи капитализма. Няма смисъл в този момент да е неудовлетворен - това е капитализъм. Днес живеем в класово общество, разграничено на две - на богатите и на трудещите се. Богатите ни споделят по какъв начин да живеем, те дефинират разпоредбите, сподели Филчев.

" След 90-те години демократите ни убеждаваха, че животът ще стане по-хубав. Държавното имущество стана частно. Днес страната е бедна, тя не има имущество. То е в ръцете на олигарси, които забогатяха по незаконен метод. Те въздействат и върху политическата власт и манипулират публичното мнение ", акцентира Филчев.

" По своята същина капитализмът е надълбоко неправдив, неравенството е надълбоко заложено в него. Народът с право назовава приватизацията незаконна ", означи той.

По думите му прокуратурата към този момент е едно деловодство.

" Когато краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре ". " Правосъдието постоянно е употребявано за политически напън. Не се поддадох и по тази причина не ме харесват, само че и аз не ги одобрявам. Бях нападнат, бях подслушван, бях нападан ", призна някогашният основен прокурор.

" Що се отнася до мен - за седем години съм работил с двама президенти, министри, президенти, министър председатели. Или са ходатайствали за техни близки обвинени, или са натискали по внимателен метод да ни внушат, че би трябвало да притиснем някой техен политически конкурент. Когато излизаха известия - организира се среща с основния прокурор за смачкване на престъпността, в действителност се е говорело това. Но нищо ново. Правосъдието постоянно е било употребявано за политически цели. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР