Днес жители на с. Труд и с. Куртово Конаре ще

...
Днес жители на с. Труд и с. Куртово Конаре ще
Коментари Харесай

Жители на Труд и Куртово Конаре ще подкрепят протеста на Нова Загора

Днес поданици на с. Труд и с. Куртово Конаре ще поддържат с наличие митинга на град Нова Загора, който ще се състои в 17:30 часа пред инсталацията за биогаз, която редовно обгазява града. Трите обитаеми места ще се обединят към настояването за незабавни ограничения от страна на институциите,касаещи ефикасен надзор, осъществяване на наложителни оценки за влияние върху околната среда на такива обекти и правене на разпоредба, която да контролира хигиенични отстояния  от обитаеми места.

Напомняме, че село Труд има подобен проблем с Нова Загора, апаратура за биогаз на 200 метра от селото обгазява региона към този момент втора година. А при село Куртово  Конаре каменна кариера запрашава и замърсява селото от години. Общият знаменател сред обединяването на протестиращите е институционалният чадър над нарушаващите здравословната среда на живот вложители и неналичието на съответна контролна функционалност, от страна на страната. Днес протестиращите от трите обитаеми места, ще призоват институциите да спрат да обслужват олигархични ползи, а да си влязат във функционалността и да защитят правото на естествен живот и чист въздух, което всеки европеец има. 

Протест в село Труд срещу инсталацията за биогаз се възнамерява на 20.10.2018, като на него се чака мощно наличие на поданици и на Нова Загора и Куртово Конаре. С тези дейности започва обединяване на пострадалите от институционалното безучастие от цялата страна. Целта му е формиране на мощна организация, която да проучва и набележи ограничения за възстановяване работата на държавните институции, които имат контролни функционалности. Първата задача на обединяването ще бъде оформяне на подробен и стимулиран сигнал до Европа за бездействието на страната по повод здравето и чистият въздух.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР