Днес изтича срокът, в който банките трябва да разгледат исканията

...
Днес изтича срокът, в който банките трябва да разгледат исканията
Коментари Харесай

Изтича срокът за разглеждане на молбите по кредитната ваканция

Днес изтича срокът, в който банките би трябвало да прегледат настояванията за разсрочване на заемите в границите на по този начин наречената " кредитна почивка ", съобщи Българска национална телевизия.

Към момента не се чака Европейската централна банка да разреши ново удължение на мярката, въведена поради пандемията от Коронавирус.

Според Българската стопанска камара мораториумът върху заплащането на заеми е най-ефективната мярка за бизнеса, прилагана по време на пандемията.

Бизнесът работи с комерсиалните банки от години. Това е главен инструмент за финансиране на бизнесмените, те се познават имат си доверие и това е най-лесния метод да се резервира финансовия запас, по този начин нужен в рецесия, в българските предприятия, изяснява Станислав Попдончев, БСК.

Не се чакат съществени разтърсвания след отпадането на мораториума по заемите, счита икономистът Калоян Стайков.

Икономиката към този момент се възвръща от шока, който изпита предходната пролет. Така че, този резултат не би трябвало да е кой знае какъв брой сериозен. а и в последна сметка това беше концепцията - мярката да е краткотрайна, добави Стайков.

След края на по този начин наречената банкова почивка от Асоциацията на банките у нас поучават при неспособност да плащаме вноските си, да сe обърнем към кредитния си съветник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР