Днес излита първият самолет по възобновената авиолиния София-Скопие.Полетът, който се

...
Днес излита първият самолет по възобновената авиолиния София-Скопие.Полетът, който се
Коментари Харесай

ИСТОРИЧЕСКО: Подновиха авиолинията София-Скопие

Днес излетява първият аероплан по обновената авиолиния София-Скопие.

Полетът, който се осъществя от самолетна компания " Гъливер " пристигнеа на интернационалното летище в столицата на Република Северна Македония към 09:45 ч. локално време, а на борда пътуват македонска и българска делегация, водена от министрите на превоза на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски. Част от делегацията са и туроператори от двете страни.

В Скопие ще бъдат разисквани и елементи към бъдещото опериране на авиолинията, която се чака да се трансформира в постоянна от идващия месец. Туроператорите ще могат да обменят информация за вероятни туристически пакети, които да оказват помощ да се усили броят на визитите на туристи от двете страни.

Самолетното свързване сред столиците на Република Северна Македония и Република България е първата съответна стъпка в съдействието, което оповестиха на първата си среща в Скопие на 18 януари тази година министър председателите Кирил Петков и Димитър Ковачевски. На 25 януари двете държавни управления поведоха в София и взаимно съвещание, подписвайки меморандум за подсилване на инфраструктурната съгласуваност сред двете страни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР